|

Džaferović: Istina odgovara BiH i treba insistirati na njoj

Džaferović: Istina odgovara BiH i treba insistirati na njoj
1
F
FENA
27.2.2017. u 18:41
29
komentara
1

dijeljenja
Sve institucije u Bosni i Hercegovini, na svim nivoima, trebaju imati praksu obilježavanja značajnih datuma iz historije BiH, a 1. mart, Dan nezavisnosti BiH, sigurno je jedan od najznačajnijih datuma u bogatoj historiji naše zemlje.
To je izjavio predsjedavajući Predstavničkog Doma Parlamentarne skupštine BiH Šefik Džaferović, jedan od panelista na konferenciji "Dan nezavisnosti BiH: 25 godina poslije", koju je danas u Sarajevu orgnizirala Federalna novinska agencija.

Podsjetio je da je 1. mart dan kada je BiH odlučila da postane samostalna, međunarodno priznata država, u skladu s važećim Ustavom Republike BiH te u skladu s međunarodnim pravom i odlukama međunarodne zajednice.

"To je važan događaj u historiji BiH i treba koristiti svaku priliku i stalno osvjetljavati svaki detalj vezan za 1. mart, jer je generacija koja je dovela BiH do nezavisnosti vrlo značajna generacija u historiji BiH", istakao je predsjedavajući Džaferović.

Kako je rekao, postoji mnogo neistina koje protivnici samostalnosti i nezavisnosti BiH pokušavaju plasirati, tako da je svake godine kada se obilježava ovaj datum, a i izvan toga, važno govoriti o njegovom značaju, ali i o istini i činjenicama.

"Istina odgovara BiH i treba insistirati na njoj", podvukao je.

Svim građanima BiH uputio je čestitke povodom Dana nezavisnosti i zahvalio Feni jer je upriličila današnju konferenciju.
Prijavi grešku


Komentari (29)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...