Sarajevo
60

Džaferović i Ajnadžić u vrtiću "Razigrani dani" otvorili Centar za zdravo starenje

Klix.ba
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović zajedno sa delegacijom Općine Centar predvođenom načelnikom Ajnadžićem posjetio je danas lokacije na kojima se trenutno realizuju kapitalni infrastrukturni projekti ove lokalne zajednice.

Posjeta je započeta polaganjem cvijeća i odavanjem počasti na centralnom spomen-obilježju poginulim maloljetnim borcima Armije i MUP-a RBiH. Nakon toga cvijeće je položeno i na bistama Paddya Ashdowna, Aloisa Mocka i Tadeusza Mazowieckog u Alipašinoj ulici.

U neposrednoj blizini predsjedavajući Džaferović i načelnik Ajnadžić sa saradnicima su posjetili gradilište gdje je u toku izgradnja Evropske kuće kulture i nacionalnih manjina, a zatim u naselju Šipu i gradilišta osnovne škole i objekta u kojem će biti smještene 23 porodice "ruševinaca“.

Na kraju su predsjedavajući Džaferović i načelnik Ajnadžić u ulici Patriotske lige otvorili Centar za zdravo starenje koji je smješten u nedavno izgrađenom objektu vrtića "Razigrani dani“.

"Najdraže mi je kada odlazim u lokalne zajednice širom BiH jer tu se odvija život. Danas smo vidjeli veliku posvećenost načelnika Ajnadžića i rukovodstva ove lokalne zajednice na stvaranju što je moguće boljih uslova za život svih generacija i svih ljudi koji žive u Centru, istakao je predsjedavajući Džaferović.

Načelnik Ajnadžić se zahvalio predsjedavajućem Džaferoviću na posjeti općini Centar.

"Iskoristili smo priliku da upoznamo predsjedavajućeg Džaferovića sa projektima koje realizujemo. Posjetili smo lokacije gdje je u toku realizacija projekata, a koji su jako značajni za našu lokalnu zajednicu. Na kraju smo otvorili i četvrti po redu Centar za zdravo starenje čime pokazujemo zahvalnost onima koji su stvarali Bosnu i Hercegovinu i našu lokalnu zajednicu", kazao je Ajnadžić.