Vlada KS donijela Odluku
0
Dvomjesečne studentske karte za 8,50 KM
Komentari (81)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ma ovo je nesto sumnjivo. sigurno nesto petljaju. umjesto cjelogodisnje od 50KM, uveli dvomjesecnu od 8.50. 6x8.50=51. zasto komplikovati?
Aj fino.
Obavještenje za studente Petak, 15 April 2011 12:32 Obavještavaju se redovni i redovno samofinansirajući studenti visokoškolskih ustanova Univerziteta KS školske 2010./2011. godine, da će prodaja studentskih karata početi u subotu, 16.4.2011. godine. U prodaji će biti dvomjesečne prevozne karte sa periodom važenja 16.4.-16.6.2011. godine čija cijena sa uračunatim PDV-om iznosi 8,50 KM. Prilikom preuzimanja karte za prevoz studenti su obavezni donijeti sljedeću dokumentaciju: - staru godišnju kartu, - indeks na uvid - i jednu fotografiju. Studenti koji ne posjeduju studentsku godišnju kartu za 2010. godinu obavezni su dostaviti ovjerenu potvrdu od strane visokoškolske ustanove da su redovni studenti. Prodajna mjesta ovih vrsta karata su: Ćumurija, Otoka, Ilidža i Dobrinja a ista će 16.4.2011. godine raditi od 07,00 – 15,00 sati, dok će od 18. do 22.4.2011. godine raditi od 07,00 – 19,00 sati, a prevozne karte preuzimaju lično studenti.
Hoce li ove stare godisnje karte vaziti jos koji dan dok ne kupimo te nove, ili moramo jos i karte za buseve i tramvaje kupovati?
nema dzabe ni u stare babe
Bebi Ališanu Omerbašiću hitno potreban novac za liječenj
a ja sam npr kartu izvadila u januaru 2011 ,jer su mi u grasu rekli da cemo mi koji smo izvadili u 2011 dobiti neku naljepnicu tako da ce karta vaziti cijelu 2011...ma koga oni vise lazu?? a sad umjesto da produze,traze dodatnih 8,5 KM..cccc da sam znala da ce mi samo 4 mjeseca vaziti,ne bih je ni u ludilu kupila!
12345 14.04.2011. u 16:37 mogu li ovo izvaditi oni koji nisu vadili godisnju, a redovni su studenti?? I mene ovo interesuje :D i mene isto :D i mene, jos samo da nam neko odg. :)
aaaa prepirete se zbog karte od 8,5 KM il godisnje od 50KM, kako bi vam bilo da vam je mjesecna u Tuzlanskom kantonu 60 i 70 KM kao sto je nama, a ukinuli nam sada i studentske dnevne karte nego ako nemas mjesecne karte da odes u Tz na fax i da se vratis kuci 6KM je....a zavisno od relacije na nekima je i skuplje....
SDP- drzava za covjeka !!!!
hvala za informaciju :D
Gospodin na salteru mi je rekao \"Vlada nas tjera da vas lažemo\", i još kao posle ovih dvomjesečnih karata se vraća na staro, mjesečne po punoj cijeni.
Sve lopov do lopova!! Ja sam izvadila godinju u januaru 2011, i rekli su mi na salteru da ako se odobri dalje subvencioniranje karata da cu je moci krajem marta besplatno zamijeniti za tekucu godinu, a jutros mi kaze da ce zamjene vrsiti od ponedeljka i da moram platiti tih 8,5KM. Ove stare karte vaze do danas, a za nove se predaje tek od ponedjeljka, znaci za vikend smo bez vazecih karata, i naravno revizori ce da vrebaju. Lopovi, lopovi.....
karte se kupuju tek od ponedjeljka i čitavu sljedeću sedmicu će važiti godišnje, jer znaju da ne mogu ovaj pos\'o primopredaje/kupovine obavit za dan. kupon se odmah dobije, ne mora se ponovo dolazit na onaj šalter.
Ljudi neznam sta se svi ovako bunite, znamo svi da nam je gras glavni u gradu i da ga niko(za sad) nemoze skinut... Moramo biti sretni da su nam i ovo dozvolili bilo je price da ce dvomjesecne karte biti 30 Km ? Lijepo pricekat ovaj period od 2 mjeseca pa cemo vidjet dalje..
Pa kako ne kontate? Dva mjeseca ova karta vrijedi (do kraja skolske godine), pa ce onda vjerovatno biti godisnja koja ce se pikati od septembra pa do juna (do kada traje nastava). Jer recimo, glupo je da sada daju godisnju, jer ja fino u tom slucaju izvadim potvrdu sa faksa i dobijem godisnju, a diplomirati cu za mjesec dana i onda se do sljedeceg aprila vozim fino na studentsku kartu, a nisam student. Ili npr. neko se ispise sa fakulteta, ili neki treci razlog.Mislim da su to razlozi zbog kojeg su uveli ove dvomjesecne kupone, pa ce onda startati mozda sa godisnjim kartama koje ce vrijediti jednu skolsku godinu ( a ne 12 mjeseci).A i vise smisla ima da karta vrijedi od septembra, a ne od maja. Kako god, nadam se da ce biti bilo kakve karte od septembra, jer nema smisla da studenti kupuju svaki dan po dvije karte od 1.80 KM. :)))
Vlada dobra na nama marku godisnje :D al neka bice veselo :)