|

Dvojica putnika prošli kroz Sarajevski aerodrom sa identičnim pasošima

Dvojica putnika prošli kroz Sarajevski aerodrom sa identičnim pasošima
110
Piše: E. G.
11.12.2014. u 18:54
104
komentara
110

dijeljenja
Dvojica putnika prošli kroz Sarajevski aerodrom sa identičnim pasošima Međunarodni aerodrom Sarajevo (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Dvojica putnika, od kojih je bar jedan državljanin Velike Britanije, ušli su u BiH te napustili našu zemlju koristići dva identična pasoša, a da to službenici na Međunarodnom aerodromu Sarajevo nisu primijetili.
Bar jedan od njih je doputovao u BiH, nakon čega su otputovali iz naše zemlje avionom preko Međunarodnog aerodroma Sarajevo te prošli pasošku kontrolu sa istim pasošima. Dvojica putnika su napustili BiH 3. decembra u avionu za Zagreb.

Oba pasoša su glasili na ime Richard Penton. Putne isprave su bile ispravne i validne, ali su imale identične brojeve, fotografije i druge oznake, osim roka trajanja saznaje Klix.ba.

Pretpostavlja se da su putne isprave validne zbog toga što je jedan od njih najvjerovatnije prijavio da je izgubio pasoš, a potom izvadio novi, bez poništenja prethodnog.

Nezvanično saznajemo da su propust, slučajni ili namjerni, uočili službenici Granične policije BiH koji su došli u smjenu nakon smjene u kojoj su putnici prošli pasošku kontrolu sa identičnim ispravama.
Prijavi grešku


Komentari (104)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...