|

Bosanski Brod: Carinik uhapšen zbog uzimanja mita od 100 eura

Bosanski Brod: Carinik uhapšen zbog uzimanja mita od 100 eura
75
F
FENA
21.12.2014. u 13:28
20
komentara
75

dijeljenja
Bosanski Brod: Carinik uhapšen zbog uzimanja mita od 100 eura Foto: Arhiv
Policijski službenici Granične policije BiH su na magistralnom putu Bosanski Brod – Derventa 21. decembra iza ponoći izvršili kontrolu putničkog motornog vozila marke Seat, talijanskih registracijskih oznaka, u kojem su se nalazila dva skutera, od kojih jedan u dijelovima.
Vozilom je upravljao bh. državljanin S. S., koji je izjavio da skuteri nisu carinjeni, te da je s ciljem izbjegavanja carinjenja robe u vozilu, cariniku na Međunarodnom graničnom prijelazu Bosanski Brod dao novac u vrijednosti 100 eura.

Policijski službenici Granične policije BiH su na osnovu naredbe Suda BiH u ranim jutarnjim satima izvršili pretres službenih prostorija Uprave za indirektno oporezivanje Carinskog referata na MGP Bosanski Brod. Pripadnik Uprave za indirektno oporezivanje BiH, E. S. je u 5:40 sati uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo "primanje dara i drugih oblika koristi“, a državljanin BiH, S. S. je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo "davanja dara i drugih oblika koristi“. Dalji rad na predmetu je u toku.

Pripadnici Jedinice granične policije Bosanska Gradiška su 21. decembra oko 7 sati uhapsili državljanina BiH i Velike Britanije i Sjeverne Irske, K. N., nakon što je graničnom kontrolom utvrđeno da ga potražuje Općinski sud Sanski Most zbog krivičnog djela "paljevina“. Uhapšeni je kontroliran u putničkom motornom vozilu marke Toyota, registracijskih oznaka Velike Britanije prilikom ulaza u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradina, saopćeno je iz Granične policije BiH.
Prijavi grešku


Komentari (20)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...