BiH
0

Dvojica kandidata nacionalnih manjina za parlament Banje Luke imaju isti broj glasova

FENA
Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba
Prema preliminarnim, nepotpunim, rezultatima lokalnih izbora, u gradskom parlamentu Banje Luke Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) će imati najveći broj odbornika.

SNSD bi mogao imati oko 13 odborničkih mandata, Demokratski narodni savez (DNS) četiri, SDS četiri ili tri, PDP i Socijalistička partija tri, Demokratska partija dva i Narodna demokratska stranka jedan.

Jedan mandat ide za predstavnika nacionalnih manjina, potvrdio je predsjednik banjalučke Gradske izborne komisije Aleksandar Radeta.

Na listi nacionalnih manjina najviše glasova dobila su dvojica kandidata, Ukrajinac Stevo Havreljuk i Slobodan Lukić iz Komunističke partije, a koji imaju identičan broj glasova, po 152.

Preliminarni rezultati izbora na osnovu podataka s 96,55 posto obrađenih biračkih mjesta pokazuju da je novi gradonačelnik najvećeg grada u RS Slobodan Gavranović, iz SNSD-a, koji je osvojio 40,16 posto.

Na drugom mjestu je predsjednik Demokratske partije i kandidat “Koalicije “Zajedno za Banja Luku” Dragan Čavić koji je dobio podršku 31,87 posto birača, a na trećem mjestu je kandidat SDS-a Nenad Stevandić koji je osvojio povjerenje 23,58 posto glasača izašlih na izbore.