BiH
0

Dvojica državljana Srbije pobjegla iz KPZ Sremska Mitrovica

FENA
Policijski službenici Jedinice Granične policije Zvornik 19. marta u 12.20 sati u mjestu Karakajsko polje, u ilegalnom prelasku državne granice otkrili su dvojicu državljana Republike Srbije, Š. A., rođenog 1982. u Beogradu i L. M., rođenog 1983. u Beogradu.

Spomenute osobe su iz pravca Srbije pješice prešle državnu granicu preko željezničkog mosta na Drini, van mjesta određenog za prelazak državne granice. Pregledom ličnih karti posumnjalo se u njihovu vjerodostojnost, a iz razgovora s njima doznalo se da su falsificirane i da se u njima nalaze lažni podaci. Daljnjim provjerama, utvrđeno je da je stvarni identitet ovih osoba V. Đ. rođen 1982. u Beogradu, gdje je i nastanjen i L. S., rođen. 1979. u Beogradu, gdje je i nastanjen, te da su pobjegli s izdržavanja zatvorske kazne u KPZ Sremska Mitrovica.

Spomenute osobe su se pozvale na traženje azila u BiH o čemu je obaviješten inspektor Službe za poslove sa strancima u Terenskoj kancelariji u Bijeljini.

Osobe su lišene slobode i privedene u službene prostorije JGP Zvornik. O ovom događaju obaviješten je dežurni tužilac OT Bijeljina koji je naložio da se sporni dokumenti privremeno oduzmu, od njih uzmu izjave na zapisnik u svojstvu osumnjičenih, za krivično djelo falsificiranje isprave, te da se izvještaj i osobe predaju OT Bijeljina, što je danas i učinjeno.