{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Dvije sedmice nakon sadnje, vandali uništili breze u Sarajevu

S
20.1.2012. u 13:27
0
19
Dvije sedmice nakon sadnje, vandali uništili breze u Sarajevu
0
Novoformirana aleja breze u Paromlinskoj ulici u Novom Sarajevu za nepune dvije sedmice već se našla na meti vandala.

Aleja, odnosno mlade sadnice breze koje su radnici JKP Park zasadili početkom godine, a čiju sadnju je finansirala Općina Novo Sarajevo već je pretrpila određena oštećena.

"Tačnije devet drvenih kolaca postavljenih za zaštitu mladih sadnica su tokom noći ukradeni. Radnici preduzeća Park tokom jutarnjeg redovnog obilaska terena utvrdili su da su kolci koji su bili postavljeni uz sadnice isčupani iz zemlje i odnijeti", nalazi se u saopštenju KJKP Park.


Nastala šteta u aleji breze u navedenoj ulici je sanirana postaviljanjem nivh kolaca. Iako materijalna vrijednost navedene štete nije velika, ipak zabrinjava činjenica da su zelene površine i sadnice stabala konstantno predmetom lomljenja, krađe i uništavanja neodgovornih pojedinaca.

"Ovim putem upućujemo apel građanima da zaštite i čuvaju naše zelenilo i zelene površine, a ukoliko su svjedoci ovakvih pojave iste prijave nadležnim općinskim službama, policijiskim upravama, eko redarima na broj telefona 033/ 467-562 ili u preduzeću Park na broj 033/ 560-560", apeluju iz ovog komunalnog preduzeća.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: