Komentari (143)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sretan Dan Grada svima koji ga vole, a dušmani nek crknu :) :)
@Vlaxobran91 ti samo mržnju furaš, budalo
@BosanskiGazija5 Sarajevske Muslimane su bošnje protjerale iz grada, njih 200.000 napustilo je rodni grad nakon što su proveli u ustaškom logoru gotovo 4 godine.
PRIKAŽI ODGOVORE (24)
SMRT FASIZMU, SLOBODA NARODU. Nazalost danas je opet fasizam normalan. Rehabilituju se ustaše, četnici. Daju se nazivi školama po nekim antisemitima itd. Tita nazivaju najvećim zločincem. Vladaju nacionalisti, begovati, kriminalne organizacije, a kao rezultat toga BiH je najnerazvijenija i najzaostalija zemlja u Europi. Sretan ti dan grade, žalosno je šta ti rade.
Sretan rodjendan ljubavi moja najveca
najbolji i najljepsi grad , ali sa najgorim ljudima u njemu
Samo da skrenem paznju Sarajlijica na baterije... Nemjte se hvalit kako ste vi gradjani i prave Sarajlije a vasi roditelji dosli sa Bjelasnice i okolnih sela. Vi jeste rodjeni u Sarajevu ali se ne trebate stidjeti vasih korijena to treba cuvat i njegovat ali isto tako vam naglasavam da trebate tako cuvati i ovaj grad! Mnogi pricaju da su prave Sarajlije i begovi a onda unistavaju ovaj grad svojim ponasanjem. Zar je tesko biti kulturan, zar je tesko baciti smece u kontejner itd itd..
Kako je onih, koji su ovdje došljaci ili koji su tu u prolazu dok se odškoluju ili okončaju mandate, više nego li rođenih sarajlija, čujem da oni očekuju da se mi sarajlije prilagodimo njima- večini.
Slavimo antifašizam i produžujmo tu tradiciju. Volimo našu Bosnu i njenu historiju, naše bosanske kraljeve i banove, našu nekadašnju Crkvu Bosansku, koja nije bila ni katolička ni pravoslavna, naše ljude koji su svijetla obraza podnijeli i odbacili sve okupacije, bili partizani oslobodioci, našu nezavisnost koju smo vratili nakon 550 godina. I sretan ti Dan Grada moje Sarajevo, naše Sarajevo!
bilo pa prošlo.... sada je čovjek na ovim prostorima POKVAREN(A) ROB(A)
@CheshireCat Zavisi šta čovjek hoće da vidi.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Bilo gdje da krenem, o tebi sanjam, puuuuuuutevi me svi tebi voooooooode, cekam s' nekom ceznjom na svijetla tvoja, Sarajevo ljubavi moja !!!
Sarajeva je bilo i biti će...
Bilo gdje da krenem o tebi sanjam putevi me svi tebi vode čekam s' nekom čeznjom na svijetla tvoja Sarajevo ljubavi moja!!!!!
na žalost, grad se ne prepoznaje po umjetnicima, sportistima, istraživačima nego po nečijoj politici. nekada bio veliki praznik
Partizanski pokret oslobodio je grad od domaćih izdajnika, ustaša (bošnja) koji se danas predstavljaju kao oslobodioci grada koji je bio slobodan.
6 aprila su se spustili cetnici sa Romanije, preobuceni u partizanske uniforme, u grad, i tada je pocela laz zvana "bratstvo i jedinstvo" na koju su Bosnjaci nasjeli i dan danas su neki inficirani tim virusom
@_diviSSion_ lazes ja sam Bosnjak i svi su moji partizani bili a neki zaklani od cetnika bas na toj Romaniji
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
ima li gdje spomenik na nedužne žrtve partizana ratni i poslijeratnih...
Nema. Nisu bili nedužni. Ubjeni su jer su sarađivali sa neprijateljima. Ustašama, nacistima...Širili ideologiju mržnje i zbog toga su likvidirani.
tigar fastima nikada neces dizati spomenik jer je ta ideolgija zabranjena a komnuziam i antifasizam kao ideologija nije niti moze biti zabranjena kod partizana mozes naci pojednica koji je kriv i njemu suditi imenom i prezimenom ali u ideologiju ne mozes dirati . sa fiszmom je obrnutio i to je ono sto boli fasiste.
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
Gdje fashisti 1945 stadose, neofashisti 1992 nastavise... Sretno i dugovjecno, Sarajevo!
Sarajevo je bilo i biće...
mudro rečeno.
Sarajevo= svjetska metropola !!!
Sarajevo ljubavi moja.