SDU BiH
0

Dvadeset članova delegacije BiH na generalnoj skupštini UN-a

FENA
Po ustaljenoj praksi članovi Predsjedništva BiH svaki boravak van zemlje pretvaraju u turističko putovanje, tako da se od te prakse nije odustalo ni ovaj put kada na zasjedanje generalne skupštine UN-a u New York ide pratnja predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Harisa Silajdžića od 20 ljudi.

Ovako je Socijaldemokratska unija BiH reagirala na sastav i boravak delegacije BiH u New Yorku povodom zasjedanja generalne skupštine UN-a o temi "Milenijski ciljevi razvoja (MDG) unutar našeg dosega".

U saopćenju su naveli da to ne bi bilo neobično da su svi oni eksperti iz raznih polja koji su pripremili jezgrovita izlaganja o temi zasjedanja.

"Jedino što će biti unutar njihovog dosega nažalost su dnevnice i putni troškovi na teret poreskih obveznika, što će im vjerujemo biti dovoljno za šoping ture po skupocjenim buticima na Manhattenu", rečeno je u saopćenju.

U SDU se slažu se s tim da nije kasno da građani napokon uzmu vlastitu sudbinu u svoje ruke i 3. oktobra odluče da ukinu silne paušale, putne troškove, skupe dnevnice nesposobnim, korumpiranim i nekompetentnim političarima koji su krivi za stanje u kojem se država nalazi i da napokon vrate vlast narodu gdje i pripada.