|

Dva SNSD-ovca pretenduju na mjesto novog direktora Banskog dvora

Dva SNSD-ovca pretenduju na mjesto novog direktora Banskog dvora
6
Piše: G. D.
10.11.2014. u 19:34
5
komentara
6

dijeljenja
Dva SNSD-ovca pretenduju na mjesto novog direktora Banskog dvora
Iako je konkurs za direktora Kulturnog centra Banski dvor u Banjoj Luci raspisan još 4. augusta, on još uvijek nije izabran, a koplja se lome oko starog direktora Milorada Petrića, koji je na toj poziciji gotovo deset godina i kompozitora i profesora banjalučke Akademije umjetnosti Mladena Matovića.
Oba kandidata imaju snažnu podršku SNSD-a, iz čijih redova dolaze, a mnogi procjenjuju da bi Petrić mogao biti stari-novi direktor, jer ima još godinu i po dana do penzije.

Sa druge strane, Matović je autor himne RS, dirigent i umjetnički rukovodilac Ženskog vokalnog ansambla "Banjalučanke", koji je ove godine osvoji zlatnu medalju na Horskoj olimpijadi u Rigi.

Novog direktora Banskog dvora čeka vjerovatno najteži zadatak - kako da nađe pare za rekonstrukciju ove zgrade, koja je već godinama u kritičnom stanju - krov prokišnjava, spoljna stolarija i fasada su dotrajale, a unutrašnjost zgrade se u nekim dijelovima i bukvalno raspada.

Grad Banja Luka je u nekoliko navrata proteklih godina najavljivao rekonstrukciju Banskog dvora, ali do sada nisu obezbjeđene pare čak ni za početak radova.
Prijavi grešku


Komentari (5)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...