{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dva SNSD-ovca pretenduju na mjesto novog direktora Banskog dvora

10.11.2014. u 19:34
6
5
Dva SNSD-ovca pretenduju na mjesto novog direktora Banskog dvora
6
Dva SNSD-ovca pretenduju na mjesto novog direktora Banskog dvora
Iako je konkurs za direktora Kulturnog centra Banski dvor u Banjoj Luci raspisan još 4. augusta, on još uvijek nije izabran, a koplja se lome oko starog direktora Milorada Petrića, koji je na toj poziciji gotovo deset godina i kompozitora i profesora banjalučke Akademije umjetnosti Mladena Matovića.
Oba kandidata imaju snažnu podršku SNSD-a, iz čijih redova dolaze, a mnogi procjenjuju da bi Petrić mogao biti stari-novi direktor, jer ima još godinu i po dana do penzije.

Sa druge strane, Matović je autor himne RS, dirigent i umjetnički rukovodilac Ženskog vokalnog ansambla "Banjalučanke", koji je ove godine osvoji zlatnu medalju na Horskoj olimpijadi u Rigi.

Novog direktora Banskog dvora čeka vjerovatno najteži zadatak - kako da nađe pare za rekonstrukciju ove zgrade, koja je već godinama u kritičnom stanju - krov prokišnjava, spoljna stolarija i fasada su dotrajale, a unutrašnjost zgrade se u nekim dijelovima i bukvalno raspada.

Grad Banja Luka je u nekoliko navrata proteklih godina najavljivao rekonstrukciju Banskog dvora, ali do sada nisu obezbjeđene pare čak ni za početak radova.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: