{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dva odjeljenja Klinike za ortopediju i traumatologiju dobila klima uređaje

Piše: A. Dž./Klix.ba
11.6.2015. u 16:37
67
25
Dva odjeljenja Klinike za ortopediju i traumatologiju dobila klima uređaje
67
Klinika za ortopediju i traumatologiju Univerzitetsko-kliničkog centra u Sarajevu dobila je moderni rashladni sistem u vrijednosti od 50.000 eura. Donacija kompanije LG i Stanić Trade danas je zvanično predstavljena javnosti u prostorijama UKCS-a.
Šef Klinike za ortopediju i traumatologiju Ismet Gavrankapetanović rekao je da su klimatizirana dva odjeljenja - za tumore koštano-zglobnog sistema i endoprotetiku.

Riječ je o, kako je rekao, dva velika odjeljenja koja imaju po 30 kreveta.

"Jako smo zahvalni na ovoj donaciji. Nadamo se ćemo s ovom kompanijom nastaviti sarađivati, jer imamo deset odjeljenja", kazao je Gavrankapetanović.

Regionalni direktor LG-a Youngnam Roh kazao je da ova kompanija nastoji djelovati u skladu sa sloganom "Život je dobar".

"Međutim, kada naša najbliži moraju dane provesti u bolnici, onda su to teški dani. Stoga je naš cilj napraviti životne uvjete boljim i ugodnijim, posebno kada je to najpotrebnije", rekao je Roh te dodao da će klimatizacijski uređaji doprinijeti modernizaciji Klinike za orotpediju i traumatologiju i učiniti ugodnijim boravak pacijentima i medicinskom osoblju.

Predsjednik Uprave Grupacije Stanić Svjetlan Stanić i direktor kompanije Damir Kalmar istakli su da je ovo najveća pojedinačna donacije u posljednjih 20 godina.

Klimatizacijski sistem sastoji se od 20 unutrašnjih jedinica, a time je u potpunosti klimatizirano treće i četvrto odjeljenje Klinike.

Sistem ima visoki stepen iskorištenosti, autonomnu kontrolu svake unutrašnje jedinice, te mogućnost reverzibilnog rada, dok jedna grije druga jedinica može da hladi prostor.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: