BiH
67

Dva odjeljenja Klinike za ortopediju i traumatologiju dobila klima uređaje

Piše: A. Dž.
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Klinika za ortopediju i traumatologiju Univerzitetsko-kliničkog centra u Sarajevu dobila je moderni rashladni sistem u vrijednosti od 50.000 eura. Donacija kompanije LG i Stanić Trade danas je zvanično predstavljena javnosti u prostorijama UKCS-a.

Šef Klinike za ortopediju i traumatologiju Ismet Gavrankapetanović rekao je da su klimatizirana dva odjeljenja - za tumore koštano-zglobnog sistema i endoprotetiku.

Riječ je o, kako je rekao, dva velika odjeljenja koja imaju po 30 kreveta.

"Jako smo zahvalni na ovoj donaciji. Nadamo se ćemo s ovom kompanijom nastaviti sarađivati, jer imamo deset odjeljenja", kazao je Gavrankapetanović.

Regionalni direktor LG-a Youngnam Roh kazao je da ova kompanija nastoji djelovati u skladu sa sloganom "Život je dobar".

"Međutim, kada naša najbliži moraju dane provesti u bolnici, onda su to teški dani. Stoga je naš cilj napraviti životne uvjete boljim i ugodnijim, posebno kada je to najpotrebnije", rekao je Roh te dodao da će klimatizacijski uređaji doprinijeti modernizaciji Klinike za orotpediju i traumatologiju i učiniti ugodnijim boravak pacijentima i medicinskom osoblju.

Predsjednik Uprave Grupacije Stanić Svjetlan Stanić i direktor kompanije Damir Kalmar istakli su da je ovo najveća pojedinačna donacije u posljednjih 20 godina.

Klimatizacijski sistem sastoji se od 20 unutrašnjih jedinica, a time je u potpunosti klimatizirano treće i četvrto odjeljenje Klinike.

Sistem ima visoki stepen iskorištenosti, autonomnu kontrolu svake unutrašnje jedinice, te mogućnost reverzibilnog rada, dok jedna grije druga jedinica može da hladi prostor.