Od 8 do 15 sati
50

Dva dodatna vakcinalna punkta za imunizaciju djece u Kantonu Sarajevo radit će i u subotu

I. M.
Foto: JU Dom zdravlja KS
Foto: JU Dom zdravlja KS
Zbog povećanog broja oboljelih od morbila u Kantonu Sarajevo su jučer počeli raditi dva vakcinalna punkta u općini Centar i Novi Grad Sarajevo.

Iz JU Dom zdravlja KS su danas saopćili da će punktovi za imunizaciju djece MRP vakcinom Centar - Vrazova i Saraj Polje - Novi Grad raditi u subotu 27. januara u periodu od 08:00 do 15:00 sati.

Na posljednjem sastanku ministra zdravstva Kantona Sarajevo Enisa Hasanovića s predstavnicima Zavoda za javno zdravstvo KS, JU Dom zdravlja KS, Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS, Opće bolnice "Prim.dr. Abdulah Nakaš" i Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, zbog pojave slučajeva suspektnih na morbile, formirana su dva ranije spomenuta vakcinalna punkta.

U vakcinalnim punktovima se od jučer vrši vakcinacija zdrave djece za koju nije potrebna najava i zakazivanje. Punkti rade u dvije smjene, a pozvani su svi specijalizanti iz Opće bolnice, KCUS-a, i drugih zdravstvenih ustanova koji će se pridružiti vakcinalnim timovima u Domu zdravlja, zatim pedijatri s godišnjih odmora, kao i doktori iz penzije, sve s ciljem vakcinacije što većeg broja djece i sprečavanja širenja bolesti

Iz JU Dom zdravlja KS su pozvali sve roditelje i staratelje da ukoliko nisu, obave imunizaciju djece.