BiH
3

Dva dana nakon požara uviđaj u Krivaji još nije izvršen

Piše: E. M.
Krim policija u pogonu Krivaje (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Krim policija u pogonu Krivaje (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
U tvornici montažnih kuća "Krivaja" u Zavidovićima prije dva dana izbio je veliki požar koji je firmi donio višemilionske štete, a uviđaj na mjestu događaja još nije obavljen zbog opasnosti izlaska na teren.

Iako su ekipe krim policije MUP-a ZDK pod rukovodostvom dežurnog tužioca prvog dana nakon požara boravile u fabrici, iz Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona za Klix.ba su kazali da uviđajne radnje još nisu obavljene.

"U toku jučerašnjeg dana, prije samog početka obavljanja uviđajnih radnji, ustanovljeno je prisustvo opasnih stvari koje bi mogle utjecati na sigurnost ljudi koji vrše uviđaj. Kantonalni tužilac je zatražio izmještanje opasnih stvari, nakon čega će biti moguće pristupiti mjestu događaja i obaviti uviđaj", kazala je glasnogovornica Kantonalnog tužilaštva Mirna Poljac.

Još uvijek nisu poznati ni mogući uzroci požara, a generalni direktor Krivaje Ismet Mujanović u ranijim izjavama je istakao kako je objekat bio opremljen videonadzorom te vjeruje da će više informacija biti poznato nakon pregleda snimaka koje su zabilježile sigurnosne kamere.