Komentari (34)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
zakon o lokalnoj samoupravi u RS-u omogucava nacelniku opstine da kurise vladu u nekim najbitnijim ptanjima, npr kad je u pitanju davanje koncesija i prodaja prirodnih bogatstava. zakon kaze da bez saglasnosti lokalne zajednice, odnosno nacelnika nijedan takav projekat ne moze biti realizovan. primjer takve situacije su opstine ugljevik i doboj ciji nacelnici su odbijali da stave potpis na finalizaciju projekta davanja koncesije onom ruskom kriminalcu rasidu. u ugljeviku je snsd potrosio silne pare nastojeci da postavi svog nacelnika, i nisu u tome uspjeli. u doboju su nasli jednostavnije rjesenje: formorak novu opstinu, instaliraj svog naclenika i za 4 godine sve ce da legne. ne razumijem samo jedno: kako sprski narod moze biti slijep pored ociju? kako ne kontaju ove igre snsda, odnosno milorada dodika. evo po rezultatima ovih izbora vidi se da ih je neguzio opet: 200 glasova razlike uz 180 nevazecih listica...
Svaka čast Stanarima na povratku opcine, kad ce Turbe, Nemila, Zeljezno polje, Novi Seher, Kulen Vakuf, Blagaj itd ponovo dobit status opcine? aaa centralizirane Bosnje
Zašto se općina Stanari ne zove Doboj-Sjever? HAHAHA
I ovi srbi ludi u masti misle kako ce im dodik pomoci da ce zivjeti kou raju a ustvari zive pa nikako dok ih dodik muze..
Nema piccke bez uzicke..
sve više opština i političko- teritorijalnih jedinica a sve manje stanovnika. ko je ovde lud? opštine će možda jednog dana imati po 100 tinjak stanovnika- načelnika i propratne nehl***vce.
Hrvatska ih ima 550 pa sta? Sela umiru,a BIH pored Srbije ima najvece opcine u Europi
Kao npr Istocni stari grad, nacelnik ima auto i vozaca, a stanovnika 50-100.
hahahah srbi izmisljaju nove opcine da mogu podobnima dati funkcije :D mislio sam da nema dalje, al bogami ima :D
kakvom cazinu :D
??? :D pogresan komentar druze ;)
PRIKAŽI ODGOVORE (4)