Komentari (84)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Vjekove veličaju poraz na Kosovu ko kakvu pobjedu, tako da čisto sumnjam da će na ovo gledati kao na neku traumu. Doduše ima ih i časnih, al njih je premalo i poprilično su nebitni
Srbi gledaju na Srebrenicu kao na pobedu nad Muslimanima
@BulevarTrebinja mitovi Afrodite, Artura i sl. ne pozivaju na osvetu i mržnju, za razliku od mita o boju na Kosovu. Dodatno, Grci i Englezi ne smatraju Afroditu i Artura istorijskim ličnostima već ih nazivaju pravim nazivom. SDA talibani postoje u glavi regionalnih nacista.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Koga interesuje šta oni misle, šta evropa misli to nas treba interesovati.Ignorirajmo Srpsku provokatnu politiku ,sudovi i 700 godina zatvora su dokazi.
@Srebrenick A jel' mislis da Europa misli nesto lijepo i dobro o nama. Ja se iskreno vise plasim te Evrope nego Srba, pogotovu kad pocnu pobjedjivat nacionalisticke stranke i kod njih a doci ce i to vrijeme. Tolika je mrznja kod njih prema muslimanima da bi mogli dozivit i sudbinu jevreja kad ta rulja podivlja i pokaze svoje pravo lice.
niko ... ama bas niko ... nije napisao komentar na clanak!!! a ima oko stotinjak komentara... nevjerovatno!
“Srebrenički genocid, ali i priprema genocida nad Bošnjacima u ‘Bihaćkom džepu’, bili su jedan od povoda za pokretanje oslobodilačke akcije Oluja, koja je i Hrvatskoj, i Bosni i Hercegovini donijela mir.“
Srbija zna da neće nikad ući u EU dok ne prizna genocid koji je izvršila u Srebrenici nad Bošnjacima,dok ne prizna Republiku Kosovo ,dok ne udje u NATO i dok ne izvrši decentralizaciju vlasti na ćitavom teritoriju srbije.Srbija je nedemokratska zemlja dok je centralistička zemlja kao što su Rusija,Venecuela,Nikaragua,Bjelorusija,Kuba.
Zbog sfog fašizma koje je provodila i koje provodi po ćitavoj bivšoj Jugoslaviji već 30 godina srbija je danas najomraženija,najsiromašnija i najzaostalija država u Evropi.
Srbija zna da neće nikad ući u EU dok ne prizna genocid koji je izvršila u Srebrenici nad Bošnjacima,dok ne prizna Republiku Kosovo ,dok ne udje u NATO i dok ne izvrši decentralizaciju vlasti na ćitavom teritoriju srbije.Srbija je nedemokratska zemlja dok je centralistička zemlja kao što su Rusija,Venecuela,Nikaragua,Bjelorusija,Kuba.
Stidim se što sam Svrbin :........
U redu slazem se G.dinom Janjicem da je bio uzasan ,strasan Zlocin i svi koji su ucestvovali i organizovali treba da odgovaraju , a sta je sa 3200 Srbskih zrtava u okolini Srebrenice i Bratunca? zasto se te zrtve omolovazavaju ili su manje bitne..??
nisu to nacionalisti niti neki vjerski extremisti,to su balkanski primitivci i glupani,seljacine!
strasan zlocin, ali mnogo strasniji je se desio ‚42 i 93, tako dok god muslimani ne priznaju da su genocidni srbi ce im pisati po srebrenivi
Srbi rade polako ali sigurno na svom kolektivnom samounistenju. Kada dodje pitanje za ulazak u EU, svi napori, sav trud ce biti uzalud dok se genocid ne prizna. U svijetu nema mjesta za genocidnu retoriku i divljacke narode poput srba. Vidjecete kada djavo dodje po svoje, kad tad :)
Zašto Alija njima nije dao Veliku Kladušu a Srebrenicu zadržao u FBiH. Granica je granica nikad se nezna. Ako nebude mira i dogovora ode sve u ... Čim bude veća ekonomska kriza nema para više za balkan. A kriza će doći... Dali ljudi znaju ko plaća policiju, vojsku, državne službenike, gradove???
Za sve je Mladić kriv. Inače bi se morala plaćati odšteta za genocid, kad bi ga priznali.
Dragi Dusane, jedna ispravka! Willy Brandt je bio u imigraciji od 1934 do 1945 u Norveskoj I Svedskoj gdje he radio kao novinar I politicki radnik. Nije nikad oblacio njemacku uniformu nego Norvesku. 1945 on se vraca u Njemacku.
Za Srbe je Srebrenica nebitna tema, koriste je jedino političari(Vučić, Dodik, Čeda...) da bi prikupili malo poena kad zatreba. Na kraju krajeva, šta ja imam sa tim što je tamo neki ludi oficir izdao naređenje da se pobiju civili, niti sam ga ja poslao, niti je ubija u moje ime.
@GCMx64 da je nebitna ne bi toliko uzvikivali negacije. Kakve poene i kod koga skupljaju političari na temu Srebrenice? Ako mogu prikupiti političke poene negiranjem, znači da je glasačima Srebrenica bitna odnosno, bitno im je negiranje istine o genocidu. Nemaš ništa sa tim izuzev ako podržavaš politiku koja je dovela do genocida.
@GCMx64 Pa evo Dodik i Vučić skupljaju u srpskom nacionalnom korpusu u RS i SRB, dok Čeda tako kupuje muslimane-bošnjake u SRB. Ne pobjeđuju ni Dodik, ni Vučić na izborima zbog odnosa prema Srebrenici ! Nije postojala politika, postojali su ljudi, a oni su danas većinom iz rešetaka. Da je bila politika, imao bi u svakom drugom gradu u BiH genocid !