{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dunović nije potpisao Odluku o imenovanju Vlade Federacije BiH

30.3.2015. u 17:07
31
35
Dunović nije potpisao Odluku o imenovanju Vlade Federacije BiH
31
Dunović nije potpisao Odluku o imenovanju Vlade Federacije BiH
Milan Dunović (Foto: Klix.ba)
Potpredsjednik Federacije BiH iz reda srpskog naroda Milan Dunović nije potpisao Odluku o imenovanje Vlade Federacije BiH.
Kako je danas saopćeno iz Dunovićevog kabineta, shodno dogovoru političkih stranaka koje čine parlamentarnu većinu, Vlada Federacije BiH formirat će se paralelno sa Vijećem ministara BiH. Međutim, kako sada stvari stoje, to se neće još uvijek dogoditi, jer za sutra je zakazana sjednica Predstavničkog doma FBiH, ali ne i Predstavničkog doma BiH.

Podsjetimo, formiranje Vlade FBiH i Vijeća ministara BiH istog dana i istog sata uslov je Demokratske fronte, ali i HDZ-a.

"Shodno tome izražavamo nadu da će se stranke ovaj put držati dogovora kako bi se ispunili preduslovi za imenovanje nove Vlade i Vijeća ministara u isto vrijeme, a nakon što SIPA izvrši nužne zakonske provjere za novi saziv Vijeća ministara BiH“, saopćeno je iz kabineta Milana Dunoviča.

Reuf Bajrović, kandidat za federalnog ministra energije, industrije i rudarstva, potvrdio je Dunovićeve tvrdnje, te kazao da su građani BiH zaslužili da se implementira narodna volja.

"Formirat ćemo vlast onako kako je gospodin Čović tražio, dakle isti dan i Vijeće ministara BiH i Vlada Federacije BiH. Čekamo da se završe SIPA-ine provjere za Vijeće ministara BiH i čim se zakaže sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne Skupštine BiH bit će zakazana i sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH“, kazao je Bajrović za Klix.ba.

Emir Suljagić, član Predsjedništva Demokratske fronte i kandidat za zamjenika ministra odbrane BiH, rekao je da Budžet ne trebati vezati za formiranje Vlade jer će on biti usvojen i s tim se ne treba igrati.

"Delegati Demokratske fronte podržat će u Parlamentu usvajanje Budžeta i omogućiti funkcionalnost. Uvrštavanje formiranja Vlade Federacije BiH na dnevni red doći će tek kada budemo imali potvrdu da je zakazana sjednica Predstavničkog doma državnog Parlamenta“, kazao je Suljagić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: