|

Dunović: BiH je potrebno ozdravljanje od nacionalističko-separatističkih ideologija

Dunović: BiH je potrebno ozdravljanje od nacionalističko-separatističkih ideologija
402
Klix.ba
31.12.2018. u 09:25
33
komentara
402

dijeljenja
Dunović: BiH je potrebno ozdravljanje od nacionalističko-separatističkih ideologija Foto: I. Š./Klix.ba
Potpredsjednik Federacije BiH Milan Dunović upućtio je čestitku građanima BiH povodom Nove 2019. godine.
On je naveo da je na izmaku jedna teška i politički turbulentna godina i da su "dani iza nas dokazali u kojoj je mjeri BiH potrebno ozdravljenje od nacionalističko – separatističkih ideologija, oslobađanje od zakržljalog koncepta devedesetih, te da alternativa za zdravo, građansko društvo ne postoji".

"Ulazimo u Novu godinu mudriji, svjesni da niko, do nas samih, neće i ne može ovoj napaćenoj zemlji vratiti nadu u bolje sutra. Mi smo ti koji to moramo učiniti. Egzodus mladih, radno sposobnih pojedinaca neće stati sve dok ne zaustavimo, po hitnom postupku, umreženu i godinama narastajuću grupaciju korumpiranih i dobro organizovanih pojedinaca, čiji jedini i permanentni cilj jeste lično bogaćenje i izvlačenje svih mogućih društvenih resursa zarad sumnjivih, kriminogenih interesa", naveo je Dunović.

Naglasio je da ulazak Bosne i Hercegovine u NATO i priključivanje EU nije više tema za raspravu.

"To je jedini mogući put i on će biti realizovan, na opšte zadovoljstvo svih zdravomislećih struktura koji našoj državi žele napredak. Kako u regiji, tako i kod nas, građani podižu glas protiv nepravde, shvatajući da je vladavina prava jedini koncept u okviru koga može da raste i sazrijeva ekonomski, te svaki drugi vid prosperiteta. Moja politička borba, zajedno sa vama, neće stati, jer jedino tako možemo našoj djeci pogledati u oči i obećati im bolje sutra. Želim vam sve najbolje u Novoj godini, zdravlje i sreću u svim aspektima vašeg života. Bosna i Hercegovina je naša jedina domovina i nikakve retrogradne politike njenu jedinstvenost i snagu neće i ne mogu narušiti“, istaknuo je Dunović.
Prijavi grešku


Komentari (33)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...