{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dumančić osudio Špirićeve izjave o graničnim policajcima

26.6.2012. u 14:42
1
7
Dumančić osudio Špirićeve izjave o graničnim policajcima
1
Dumančić osudio Špirićeve izjave o graničnim policajcima
Direktor Granične policije Bosne i Hercegovine (GP BiH) Vinko Dumančić je na zvaničnom sastanku izrazio neslaganje sa neprihvatljivim sadržajem izjave ministra finansija BiH Nikole Špirića, koju je dao u drugom dnevniku BN Televizije 10. aprila ove godine.
Špirić je, gostujući u emisiji, između ostalog izjavio da su granični policajci "kažnjeni kada nisu na granici". Dan nakon sporne izjave, Sindikat Granične policije BiH o slučaju je obavijestio direktora Dumančića.

"S obzirom na to da citirana izjava konotira posrednim implikacijama da su granični policajci korumpirani, tražimo da od gospodina ministra odmah zahtijevate objašenjenje i pojašnjenje šta je stvarno mislio reći spornom izjavom, te da li na taj način uvijeno etiketira policijske službenike GP BiH kao lopove", navodi se u pismu Sindikata direktoru Dumančiću.

Kako se Dumančić oglušio o njihov zahtjev, predstavnici Sindikata su prije nekoliko dana urgirali i ponovo tražili odgovor od direktora, koji im je odgovorio četiri dana kasnije.

"Obavještavam vas da sam imenovanom ministru, nedugo nakon njegove izjave, koja je prenesena u sredstvima javnog informisanja, direktno i usmeno, u prisustvu predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, a na jednom od zvaničnih sastanaka, prenio neslaganje sa neprihvatljivim sadržajem njegove izjave", stoji u odgovoru direktora Dumančića.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: