{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dukat darovao merhametove kuhinje

F
17.8.2011. u 12:32
0
2
Dukat darovao merhametove kuhinje
0
Dukat darovao merhametove kuhinje
Dukat mliječna industrija, u okviru humanitarnog projekta "Mliječni put dobrote", upriličila je tradicionalnu ramazansku donaciju narodnim kuhinjama Merhameta u Tuzli, Bihaću, Jablanici i Sarajevu.
"Sretni smo što smo u danima ramazana, brojnim korisnicima javnih kuhinja širom BiH, ponudili zdrav, svjež i ukusan mliječni proizvod. Najugroženiji članovi našeg društva najčešće ovise od dobre volje drugih i važno je brinuti za njih, stoga ćemo i u budućnosti djelovati društveno odgovorno," istakla je Jasenka Poturović, marketing asistentica Dukat mljekare d.o.o. Gradačac.

Zahvaljujući izvrsnoj saradnji s humanitarnim ustanovama širom Bosne i Hercegovine "Mliječni put dobrote" se s mnogo uspjeha realizira od 2007. godine.

"Donacije poput Dukatove su od velikog značaja. Zahvalni smo jer ćemo na taj način našim korisnicima, kojih je iz dana u dan sve više, priuštiti obilniji i kvalitetniji obrok te iftar za postače", kazao je Munib Bujak, direktor regionalnog odbora "Merhameta" iz Sarajeva.

U Sarajevu je donacija isporučena Narodnoj kuhinji "Imaret" u naselju Švrakino.

"Mi ovaj mjesec imamo 1.306 korisnika i ova donacija će nam itekako dobro doći u danima ramazana", izjavila je Senada Karavdić, šefica narodne kuhinje "Imaret".

Dukat mljekara d.o.o Gradačac sastavni je dio Dukat mliječne industrije i Lactalis grupe, najsnažnije mliječne grupacije u svijetu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: