{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dugoročni cilj obuka neplivača

F
30.12.2009. u 15:42
0
2
Dugoročni cilj obuka neplivača
0
Dugoročni cilj obuka neplivača
Jedan od dugoročnih ciljeva Olimpijskog bazena Otoka jeste obuka svih neplivača u gradu Sarajevu. Da bi se to postiglo potrebno je realizovati brojne edukativne i sportske programe u saradnji s brojnim organizacijama i organima lokalne samouprave, kazao je izvršni direktor Olimpijskog bazena Otoka Avdija Hasanović.
Za 2010. je predviđeno nekoliko programa i prijedlozi tih programa su poslati nadležnim ministarstvima te je pokrenuto nekoliko inicijativa, kao što su: uvođenje trećeg sata tjelesnog odgoja u osnovne i srednje škole, Program razvoja plivačkog sporta, te potpisivanje Protokola u sufinansiranju JP „Olimpijski bazen Otoka" d.o.o. između Kantona Sarajevo, Grada Sarajeva i četiriju gradskih općina.

Predviđeno je održavanje i međunarodnog plivačkog mitinga "Swim Olvmpic Sarajevo 2010.", Vaterpolo turnira "Sarajevo Champions Challenge 2010.", te plivačkih mitinga osnovnih škola gradskih općina.

U prvoj godini rada Olimpijskog bazena Otoka, na bazenu osnovne tehnike i usavršavanje tehnike plivanja je savladalo više od 2.000 polaznika škole plivanja, a oko 300.000 rekreativaca je koristilo usluge Olimpijskog bazena Otoka.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: