Olimpijski bazen Otoka
0

Dugoročni cilj obuka neplivača

FENA
Jedan od dugoročnih ciljeva Olimpijskog bazena Otoka jeste obuka svih neplivača u gradu Sarajevu. Da bi se to postiglo potrebno je realizovati brojne edukativne i sportske programe u saradnji s brojnim organizacijama i organima lokalne samouprave, kazao je izvršni direktor Olimpijskog bazena Otoka Avdija Hasanović.

Za 2010. je predviđeno nekoliko programa i prijedlozi tih programa su poslati nadležnim ministarstvima te je pokrenuto nekoliko inicijativa, kao što su: uvođenje trećeg sata tjelesnog odgoja u osnovne i srednje škole, Program razvoja plivačkog sporta, te potpisivanje Protokola u sufinansiranju JP „Olimpijski bazen Otoka" d.o.o. između Kantona Sarajevo, Grada Sarajeva i četiriju gradskih općina.

Predviđeno je održavanje i međunarodnog plivačkog mitinga "Swim Olvmpic Sarajevo 2010.", Vaterpolo turnira "Sarajevo Champions Challenge 2010.", te plivačkih mitinga osnovnih škola gradskih općina.

U prvoj godini rada Olimpijskog bazena Otoka, na bazenu osnovne tehnike i usavršavanje tehnike plivanja je savladalo više od 2.000 polaznika škole plivanja, a oko 300.000 rekreativaca je koristilo usluge Olimpijskog bazena Otoka.