{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dugoročni cilj obuka neplivača

F
30.12.2009. u 15:42
0
2
Dugoročni cilj obuka neplivača
0
Dugoročni cilj obuka neplivača
Jedan od dugoročnih ciljeva Olimpijskog bazena Otoka jeste obuka svih neplivača u gradu Sarajevu. Da bi se to postiglo potrebno je realizovati brojne edukativne i sportske programe u saradnji s brojnim organizacijama i organima lokalne samouprave, kazao je izvršni direktor Olimpijskog bazena Otoka Avdija Hasanović.
Za 2010. je predviđeno nekoliko programa i prijedlozi tih programa su poslati nadležnim ministarstvima te je pokrenuto nekoliko inicijativa, kao što su: uvođenje trećeg sata tjelesnog odgoja u osnovne i srednje škole, Program razvoja plivačkog sporta, te potpisivanje Protokola u sufinansiranju JP „Olimpijski bazen Otoka" d.o.o. između Kantona Sarajevo, Grada Sarajeva i četiriju gradskih općina.

Predviđeno je održavanje i međunarodnog plivačkog mitinga "Swim Olvmpic Sarajevo 2010.", Vaterpolo turnira "Sarajevo Champions Challenge 2010.", te plivačkih mitinga osnovnih škola gradskih općina.

U prvoj godini rada Olimpijskog bazena Otoka, na bazenu osnovne tehnike i usavršavanje tehnike plivanja je savladalo više od 2.000 polaznika škole plivanja, a oko 300.000 rekreativaca je koristilo usluge Olimpijskog bazena Otoka.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: