Olimpijski bazen Otoka
0

Plivački miting "Swim Olympic Sarajevo 2010." počinje danas

FENA
Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com
U organizaciji Olimpijskog bazena Otoka i Gradskog kluba vodenih sportova 6. i 7. februara u Olimpijskom bazenu Otoka bit će održan Međunarodni plivački miting "Swim Olympic Sarajevo 2010."

Tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj su nešto više o mitingu kazali direktor Olimpijskog bazena Mujo Gec, zamjenik gradonačelnika Sarajeva Igor Kamočaji, predsjednik Organizacionog odbora mitinga Sabahudin Dautbašić te predsjednik Gradskog kluba vodenih sportova Janko Gojković.

Na mitingu će učestvovati renomirani plivači, reprezentativci i plivačke legende iz Evrope, regiona i naše zemlje koji su u vrhu svjetske rang liste.

"Odziv je prevazišao sva očekivanja, prijavilo se više od 400 plivača iz sedam zemalja. Publika će sigurno uživati, dok sav prihod od ulaznica, čija cijena iznosi jednu KM, ide za realizaciju programa za članove udruženja 'Život s Down sindromom'", kazao je Dautbašić.

Svoj dolazak je najavio selektor slovenske plivačke reprezentacije Roni Pikec s reprezentativcem Emilom Tahirovičem, koji je na Evropskom prvenstvu 2008. bio treći, dok je na Svjetskom prvenstvu 2009. bio sedmi.

Doći će Borut Petrič, plivački as koji je predstavljao bivšu državu na olimpijskim igrama, a danas trener slovenske plivačke reprezentacije, dok će iz Hrvatske doći osvajač brojnih medalja i velikan hrvatskog sporta Duje Draganja.

Učešće su potvrdile reprezentacije Crne Gore, Hrvatske, Velike Britanije, te reprezentacije drugih zemalja iz okruženja.

Generalni pokrovitelj mitinga je gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen, a njegov zamjenik Igor Kamočaji je kazao da će Grad i ubuduće pomagati Bazen u realizaciji manifestacija koje imaju za cilj promoviranje sporta u našem gradu.