BiH
0

Duge kolone vozila na GP Doljani i Bosanski Brod

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Povoljni uvjeti za vožnju karakterišu danas saobraćajnu situaciju u Bosni i Hercegovini.

Na dionicama gdje su u toku sanacioni radovi postavljena je privremena saobraćajna signalizacija, čije poštivanje je obavezno. Izdvaja se dionica autoputa A-1 Lepenica-Tarčin (na izlazu iz tunela Grab), kao i magistralni putevi: Jablanica-Mostar, Prozor-Jablanica, Nemila-Topčić polje, Bugojno-Novi Travnik, Živinice-Šićki Brod, Priboj-Simin Han i Bihać-Izačić.

Radi izvođenja minerskih radova, svakodnevno u vremenu od 14 do 14:30 sati, dolazi do obustave saobraćaja na dionici M-16 Banja Luka-Jajce (na lokalitetu Bočac).

Povremene polusatne obustave saobraćaja, zbog deminiranja terena, aktuelne su od 08 do 16 sati na magistralnom putu M-1.8 Lončari-Orašje (u blizini mjesta Dusine).

Prema informacijama prikupljenim od Granične policije Bosne i Hercegovine, duge kolone vozila zabilježene su na graničnim prijelazima Doljani i Bosanski Brod, gdje se na izlazu iz BiH čeka oko 1 sat.

Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja su do 30 minuta.

Zbog radova na području Hrvatske, na GP Orašje-Županja vozila saobraćaju usporeno u oba smijera, saopćeno je iz BIHAMk-a.