Komentari (36)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Naravno, žalba je odbijena.
Ja te navodim da sam skontaš, a ti k\'o vo zavro. Imaju neku fotokopiju zapisnika, ba. Nigdje veze.
CIK BiH je u svakom slučaju gubitnik! Papiri koji se ovjeravaju u CIK-u BiH biće pod znakom sumnje. To je u svakoj pravnoj državi dovoljan razlog za ostvke odgovornih.
Beskrajna je moja zadivljenost tvojom logikom. Nepopravljiv si. Ali na dobrom si putu. Ako nastaviš tim tempom možda se, za dva-tri mjeseca, sjetiš da su za ovu igru potrebne dvije strane. Oruđe jedne strane znamo. ;o)
Ako je služba koja priprema materijale za sjednicu CIK-a dostavila, na sjednicu održanu 28. maja, Zapisnik o zaprimljenim dokumentima ovjeren 21. maja - napravila je kardinalnu grešku i Sud BiH će, uvjerivši se da postoji Zapisnik od 27. maja,vidjeti da se tu nešto muti i uvažiti Žalbu DSF. Ako je na sjednicu CIK-a od 28. maja dostavljen Zapisnik od 27, maja, onda su članovi CIK-a dali pogrešna uputstva DSF /da u roku od 48 sati otkloni nedostatke/ i, ponovo, Apelaciono vijeće Suda BiH UVAŽIĆE Žalbu DSF. A ako Apelaciono vijeće ne sagleda sve te proceduralne greške onda će odbiti Žalbu DSF i dati izvanredan materijal da DSF; DSF to sigurno neće propustiti, vidljivo je to iz njihove prezentovane pravne logike, i skrenuće pažnju brojnih pravnih stručnjaka, a to znači kraj ovog sastava CIK-a i i naravno otkazi s posla za sve one koji su neprofesionalno radili.
el che, imaginarna podrška u vidu hipokritičnog \"šizofrenog F4\" bila bi atak na moj ego. To je luksuz koji bi štetio mom samopoštovanju. \"el che\" (\"elcir\") ostavlja mnogo veći dojam podvojenog \"Pravobranilac\". Uporedite dva linka iz mog posljednjeg posta. Zanima me kako onda razmišljate. To je sve. Nemam nikakvu drugu \"namjeru\". Ako budem u krivu, plaćam piće.
Pravobranilac komentariše dokumente koje vidi, a ti se SUD okani šizofrenog nastupa i dvostrukog predstavljanja. Krađa dokumenata je ozbiljan problem za tu instituciju pa čak ako je izveo i neki od tvojih izmišljenih likova (F4) !
Baš lijepo! DSF se, znači, ako me dobro obještavaš, ne predaje! Razmisliću onda o varijanti da ipak odem do biračkog mjesta 03. oktobra. Ali, zbog neregularnosti koje, ovih dana, prate rad Centralne izborne komisije možda izbora i ne bude... Ma, sve oko te komisije je sumnjivo. Žali se SDP, SDA, onda firma CDU... Sejdić, Finci, DSF. ima ih, brate, puno koji se žale...
F4, da Pravobranilac ima pola kilograma Tvoje mudrosti imao bi i gram stida. Obratite pažnju na sadržaj Rješenja sa web stranice DSF-a: http://www.dsf-eu.com/images/stories/res%201.jpg A potom pročitajte član 8. stav (2) sljedećeg Pravilnika, podzakonskog akta Izbornog zakona BiH vezanog baš za ovaj predmet: http://www.izbori.ba/Opci-Izbori-2010/Politicki_Subjekti_2010/Pravilnik/Pravilnik_o_p_ovjeri-BOS.pdf Riješite zagonetku. A izvod o uplatama političkih stranaka za učešće na Općim/Opštim izborima 2010. godine, na račun Ministarstva finansija i trezora BiH, ne mogu vam pokazati. I, da, žalba je podnesena, ipak. Igra tek počinje.
Mislim da nisam \"nadrndan\"(šta god to značilo, očito se koristite nekim lokalnim žargonom), samo mislim da sam realan. I kada sam pominjao porodični biznis, mislio sam na porodice koji političku stranku koriste da bi zauzele pozicije u vlasti i na taj način zarađivali novac a sve pod krinkom tobožnje brige za narod. Iskreno, imam ja puno zamjerki i CIK-u ali mislim da su ovaj put uradili pravi posao-mislim da dosta ljudi zna sta je DSF, prema tome, ne lažimo se. Na kraju krajeva, da DSF govori istinu, ne bi na ovakav način to radio, nego bi kulturno i dostojanstveno pruzio dokaze koji im idu u korist a ne putem medija dizao prašinu. Mislim da se ovake stvari gospodine rješavaju putem suda a ne putem medija. Mada, obzirom da sam primijetio da zagovarate određenu teoriju zavjere da je sav svijet protiv DSF-a, vjerovatno ćete sutra reći i da sud nije u pravu. Srdačan pozdrav.
Vidio sam juče da DSF najavljuje žalbu. Vjerovatno su je danas i poslali. Kakav porodični biznis kroz stranku, jesi li ti normalan? Samo stranke koje su vezane za budžet imaju redovan priliv novca. Ostale stranke egzistiraju o svom novcu. I ti si mi, kao i onaj SUD, nadrndan na DSF! Sve više počinjem vjerovati da je DSF u pravu i da je CIK tendenciozan kada je u pitanju ta stranka.
Za \"Pravobranioca\": Zasto dizete toliku frku oko tog zapisnika? Pa ako je istina to sto kazete, onda DSF posjeduje dokaze: i validno rješenje i dokaz o uplati takse, kao i potpise podrške, ZAR NE? Pored toga, čudite se što CIK traga za sjedištem stranke i sl... pa šta treba CIK raditi? pa kad ne bi bilo provjere gospodine, svako bi mogao da učestvuje na izborima, pa cak i oni koji pod paravanom političke stranke prave porodični unosan biznis. Ne vidim zasto dizete toli frku, ako DSF ima dokaze, neka se žali, a sud ce na osnovu dokaza donijeti odluku.
Kao što ni DSF neće na izbore. I kao što neće iskoristiti pravo na žalbu. Ne misliš li da to ima neki razlog?
Meni je DSF simpatična demokratska stranka, mala jeste, ali nije štetna i, najiskrenije, bilo bi mi drago da izađe na izbore. Tvoj negativni stav prema toj stranci je evidentatn, i nikako mi nije jasno zašto si se ti zalijepio za nju i još se \"uzdaš\" u nešto. \"Uzdaj\" se ako baš to želiš. Nemam više želje za pisanjem, a najvjerovatnije neću ni na izbore.
Moja spoznaja udomila je informaciju da DSF uopšte postoji tek prije desetak dana. Ta stranka nije u sferi ničijeg interesovanja. Sasvim slučajno znam o čemu se radi i više me iritira balkanska sklonost da se suština nerazumijevanja potkrijepi nekom \"urotom\", zavjerom ili nečim sličnim. Takav stav produkt je frustracije sopstvenim neznanjem. Za sve postoje razloz. Želim samo da Te uvjerim da i za ovo postoje razlozi. Hronologija naše korespodencije upućuje na to da se radi o dva subjekta od kojih oba misle da nešto znaju. Ali eklatantno je jasan antagonizam subjektiviteta i objektiviteta. Ništa drugo. Ne volim radikalan stav. On obično nema smisla. Samo ti to pokušavam reći. Neprihvatljivo mi je povjerovati da stvarno misliš da je nekome DSF zaista bitna u tolikoj mjeri. Zar nije svojstvenije razumu praviti urotu većim kriminalcima? Zašto prema nekom pedijatru? Pa, nije Psihijatar. Nemam dovoljno hrabrosti, kao Ti, da predviđam. Ja se uzdam samo u ono što znam.