|

Državnici iz regiona danas u Banjoj Luci

Državnici iz regiona danas u Banjoj Luci
0
S
SRNA
6.12.2010. u 07:01
13
komentara
0

dijeljenja
Državnici iz regiona danas u Banjoj Luci Ivo Josipović
Hrvatski predsjednik Ivo Josipović danas će u Banjoj Luci biti uručena nagrada za ličnost godine koju dodjeljuju "Nezavisne novine".
"Kolegijum 'Nezavisnih novina' odlučio je da Josipović bude proglašen za ličnost godine zbog toga što je državnik bez ratne prošlosti, ima pozitivan angažman u odnosima sa državama bivše Jugoslavije i vodi politiku pomirenja i tolerancije", rekao je Srni direktor i vlasnik "Nezavisnih novina" Željko Kopanja, podsjetivši da je ovo sedmi izbor ličnosti godine kojeg tradicionalno organizuje ovaj list.

Kopanja je najavio da će u ponedjeljak u 20.00 sati u banjalučkom Hotelu "Bosna", prilikom proglašenja Ive Josipovića za ličnost godine, biti izabran najbolji privrednik BiH, te dodijeljena nagrada "Nikola Guzijan" najboljem novinaru u BiH.

Posebno priznanje Krišto i Matiću

Na manifestaciji će biti dodijeljeno i posebno priznanje predsjednici Federacije BiH Borjani Krišto i privredniku iz Zagreba Stipi Matiću za investicije na području Dervente i Šamca.

U protokolu dostavljenom Srni navodi se da će na manifestaciji po izboru čitalaca "Nezavisnih novina" biti izabrani i najbolji ministri u Vladi RS, Vijeću ministara BiH i Vladi FBiH.

Kopanja je rekao da će manifestaciju svojim prisustvom uveličati predsjednici Republike Srpske, Srbije i Crne Gore - Milorad Dodik, Boris Tadić i Filip Vujanović, članovi Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović i Bakir Izetbegović, te visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko.

Manifestaciji će prisustvovati i predsjednik Narodne skupštine Srpske Igor Radojičić, ministri u Vladi RS, Vladi FBiH i Savjetu ministara BiH, premijer FBiH Mustafa Mujezinović, 15 stranih ambasadora akreditovanih u BiH, predsjednici političkih partija i BiH te istaknute ličnosti iz kulturnog, javnog i sportskog života.

Srna saznaje da će tokom sutrašnjeg dana predsjednik RS Milorad Dodik razgovarati sa hrvatskim predsjednikom Josipovićem, dok će tokom trajanja manifestacije u Hotelu "Bosna" biti održani bilateralni razgovori članova Predsjedništva BiH, predsjednika RS sa predsjednicima Srbije, Hrvatske i Crne Gore.

Kako Srna saznaje, hrvatski predsjednik će prije dolaska u Banju Luku posjetiti Jajce, gdje će sa predstavnicima opštine razgovarati o političko-privrednoj situaciji u ovom dijelu BiH.

Poklon-paketi za djecu

Josipović će povodom katoličkog praznika Svetog Nikole u Jajcu uručiti poklon-pakete djeci u vrtiću, kojeg je obnovila Vlada Hrvatske. Istog dana, Josipović će posjetiti samostan Svetog Ivana Krstitelja u Podmilačju kod Jajca.

Sa hrvatskim predsjednikom u Banju Luku će doputovati delegacija hrvatskih privrednika. Srna saznaje da će se Josipović sastati sa članovima Udruženja Hrvata u Banjoj Luci i banjalučkim biskupom Franjom Komaricom.

Današnju manifestaciju, koja predstavlja najveći skup državnika iz regiona koji je održan u RS-u, direktno će prenositi Radio-televizija RS, a najavljen je i dolazak 37 predstavnika medijskih kuća iz RS, BiH i regiona.
Prijavi grešku


Komentari (13)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...