BiH
3

Državni parlamentarci danas o smjeni Nezavisnog odbora PSBiH

Piše: Er. M.
Foto: Feđa Krvavac/ Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/ Klix.ba
Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH nastavio je 28. sjednicu koja je prekinuta 27. aprila, a na kojoj će se parlamentarci izjasniti o Izvještaju o radu Privremene zajedničke komisije oba doma PSBiH za preispitivanje rada Nezavisnog odbora PSBiH.

Privremena zajednička komisije oba doma PSBiH za preispitivanje rada Nezavisnog odbora PSBiH uočila je niz nepravilnosti u radu Nezavisnog odbora tako da se danas očekuje i izjašnjavanje o smjeni.

Parlamentarci će danas raspravljati i o Prijedlogu zakona o ombudsmenu za ljudska prava Bosne i Hercegovine, Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sportu u Bosni i Hercegovini, Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Pravobranilaštvu BiH i Prijedlogu zakona o kontroli vanjskotrgovinskog prometa.

Na današnjoj sjednici našao se i Prijedlog zakona o kontroli vanjskotrgovinskog prometa oružja, vojne opreme i robe posebne namjene, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o finansiranju političkih stranaka, te Izvještaj o radu Vijeća ministara BiH.

Odmah nakon završetka ove sjednice najavljena je i 29. sjednica Zastupničkog doma PS BiH na kojoj bi trebali biti imenovani Ismir Jusko za ministara komunikacija i saobraćaja BiH i Sead Jusić za zamjenika ministrice odbrane BiH.