Bez podrške
4

Državni parlamentarci danas o Izvještaju Vijeća ministara BiH za 2016. godinu

Piše: Er. M.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Zastupnici u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH danas će se izjasniti o Izvještaju Vijeća ministara BiH za 2016. godinu, a koji prema svim procjenama neće dobiti podršku državnih parlamentaraca.

Zastupnici su u nekoliko navrata isticali kako ne planiraju podržati Izvještaj Vijeća ministara BiH zbog toga što nisu zadovoljni njihovim radom, ali ni metodologijom izvještavanja.

Na dnevnom redu Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH mogao bi se naći i zahtjev za smjenu predsjedavajućeg Komisije oba doma Parlamentarne skupštine BiH za nadzor nad Obavještajno-sigurnosnom agencijom (OSA) BiH Nikole Špirića s obzirom na to da su zastupnici izjavljivali kako se Zastupnički dom treba izjasniti o Špirićevoj smjeni.

Parlamentarci će danas raspravljati i o Prijedlogu zakona o izmjenama Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u Bosni i Hercegovini (predlagač: zastupnik Momčilo Novaković), Prijedlogu zakona o izmjeni Zakona o državnoj službi u institucijama Bosne i Hercegovine (predlagač: zastupnica Maja Gasal-Vražalica), Prijedlogu zakona o izmjeni Zakona o radu u institucijama Bosne i Hercegovine (predlagač: zastupnica Maja Gasal-Vražalica) i Prijedlogu zakona o izmjeni i dopuni Zakona o ministarstvima i drugim organima uprave Bosne i Hercegovine čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.

Na dnevnom redu nalazi se i Izvještaj o radu Istražne komisije Zastupničkog doma PSBiH za utvrđivanje stanja u Izvozno-kreditnoj agenciji BiH, kao i Informacija o aktivnostima Agencije za nadzor nad tržištem BiH te Preporuke s konferencije "Nacionalni javni radio-televizijski servis Bosne i Hercegovine".

Pred zastupnicima će se naći i Izvještaj komisije Kolegija o nastojanju za postizanje saglasnosti o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osnovama sigurnosti u saobraćaju na putevima u Bosni i Hercegovini (predlagač: zastupnik Damir Arnaut).