BiH
0

Državni odbor za investicije BiH usvojio pet aplikacija

Klix.ba
U Sarajevu je danas održana deseta sjednica Državnog odbora za investicije BiH kojom je predsjedavao predsjedavajući Vijeća ministara BiH dr. Denis Zvizdić, a na kojoj su razmatrani i usvojeni prijedlozi pet aplikacija u okviru 18. tehničke runde Investicijskog okvira za Zapadni Balkan.

Riječ je o projektima Tehnička pomoć za izradu projektne dokumentacije - dionica Ivan – Ovčari na autoputu na Koridoru 5C, Tehnička pomoć za izradu projektne dokumentacije - dionica Ovčari - tunel Prenj na autoputu na Koridoru 5C, Tehnička pomoć za rekonstrukciju i modernizaciju naftnih terminala FBiH, Tehnička pomoć za podršku implementaciji projekta Vodovod i kanalizacija u Republici Srpskoj i Tehnička pomoć za projektnu dokumentaciju i nadzor - Regionalna deponija Živinice. Ukupna vrijednosti traženih grant sredstava je 9,4 miliona eura.

Na sastanku je diskutovano i o pripremama za apliciranje na Treći investicioni poziv u okviru Investicijskog okvira za Zapadni Balkan, sa fokusom na sufinansiranje infrastrukturnih projekata za željeznice, od kojih će po jedan projekat revitalizacije željezničkog saobraćaja biti predložen iz javnih preduzeća Federacije BiH i Republike Srpske te o implementaciji odobrenih grant aplikacija u okviru investicionih poziva Investicijskog okvira za Zapadni Balkan.