{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Državljanka Srbije proglašena prijetnjom nacionalnoj sigurnosti BiH

23.6.2015. u 16:15
18
135
Državljanka Srbije proglašena prijetnjom nacionalnoj sigurnosti BiH
18
Državljanka Srbije proglašena prijetnjom nacionalnoj sigurnosti BiH
Foto: Arhiv/Klix.ba
Provodeći pojačane operativne mjere kontrole kretanja i boravka stranaca na području BiH, Služba za poslove sa strancima danas je izrekla mjeru protjerivanja sa zabranom ulaska i boravka u BiH na period od pet godina državljanki Republike Srbije A. Š. (1991.), koja je proglašena prijetnjom nacionalnoj sigurnosti BiH.
Ona se dovodi u vezu s ''radikalnim sljedbenicima selefizma'' u BiH. Locirali su je inspektori za strance u saradnji s Obavještajno-sigurnosnom agencijom BiH na području Sarajeva te je u cilju osiguranja izvršenja mjere protjerivanja te ograničenja kretanja zbog prijetnje nacionalnoj sigurnosti BiH, privedena i smještena pod nadzor u Imigracioni centar.

Ona je u braku s državljaninom BiH E. H. koji je u prethodnom periodu bio predmetom rada Državne agencije za istrage i zaštitu, a koji je uhapšen u akciji kodnog imena ''Damask''.

Služba ju je odmah po prikupljanju podataka o njenim aktivnostima koje mogu narušiti sigurnost države, procesuirala te se preduzimaju dalje mjere u cilju njenog udaljenja iz BiH.

Služba za poslove sa strancima će i u narednom periodu nastaviti provoditi pojačane kontrole kretanja i boravka stranaca u BiH te svojim djelovanjem davati puni doprinos sigurnosti BiH, saopćeno je iz te službe.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: