Komentari (16)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Državljani Republike Hrvatske iz BiH nisu stranci u BiH već osobe sa dvojnim državljanstvom. Oni su državljani Bosne i Hercegovine, tu rođeni, tu imaju dokumente, tu žive, mnogi ne rade zbog imena i prezimena, pogotovo ako žive u dijelovima sa bošnjačkom većinom. Oni su samo iskoristili mogućnost koju im je Republika Hrvatska kao Hrvatima dala, kako bi ih zaštitila od ponavljanja povijesti, novih turskih osvajanja ovih prostora i nasilnih prelazaka na vjeru tuđina.
Da im se ne dogodi ono što se dogodilo kraljici Katarini, koja je morala pobjeći u Vatikan dok su joj sinove silom preveli na Islam.
Nije im zbog toga Hrvatska dala drzavljanstvo, vec da imaju sigurne glasove za HDZ na svakim izborima od brdskih Hrvata
Samo da mi objasne ovi Bošnjaci koji lupate minuse za Komšića kako bi se vi osjećali da nekim slučajem ima Srba 60 posto i oni izaberu nekog poltrona Bošnjaka iz SNSD kao bošnjačkog clana predsjedništva...Zato apsolutno svi Hrvati i koji bi i koji nebi glasaju za HDZ a vi širite animozitet
Mi vam od srca želimo da sto duže glasate za adeze!
To nisu državljani Hrvatske koji borave u BiH već Hrvati iz Bosne i Hercegovine, domicilno autohtono bosansko stanovništvo, najstarije na ovim prostorima, čiji su preci branili katoličke ljiljane od Osmanlija i njihove okupacije. To što im je Republika Hrvatska dala državljanstvo znači da Hrvati iz BiH, kao državljani Europske unije, trebaju imati zaštitu iste i također imati prednost pri zapošljavanju na proračunu, jer se proračun financira novcima Europske unije.
@politika.je Vi kojim imate hrvatsko državljanstvo boravite u BiH kao strani državljani. Isto kao sto boravite u Njemackoj Itd. Tvoji preci su bili bosanci katoličke vjeroispovjesti, to je jedina istina. To bi bilo kao kad bi Švicarci koji govore njemački, uporno gorvoriki da nisu Švicarci, nego Nijemci. Čudan ste vi narod. Otiđi malo u stolnigrad Sarajevo, uđi u Katedralu i pročitaj na vitraji natpis i sve će ti biti jasno. Hvala ti na boravku i privremenom radu u BiH.
Bosanci nasi pametno odaberite Hrvatskoj ko ce da ih predstavlja u Evropskom parlamentu.
Opa jedan dio Bosanaca je vec u Eu
Pa extra. Imamo 350.000 hiljada glasova u Europskom parlamentu. Hajte raja, osvjetlajte nam obraze.
mogu kršćanski bijeli medvjedi,7,8%,sluge CDu/CSU neonacista,natovareni Bošnjacima da prave blokadu
Sta, borave u BIH😱😡tu su i rodjeni i zele da budu u Predsjednistvu Nase drzave, ali im dusmani nedaju da oni biraju svog legitimnog clana😱😂a, nedavno su glasali, vecina kao dijaspora, za novu Vladu Hrvatske😱🤔
De vi meni objasnite što lupate minuse da je nekim slučajem Srba 60 posto i oni izaberu nekog Bošnjaka poltrona clana SNSD kako bi vi reagirali da vas on predstavlja kao Bošnjacki član predsjedništva