Komentari (30)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
definitivno ce ova odluka uveliko pomoci bh drzavljanima kojih ima mnogo u njemackoj da ove potrebe rjesavaju na licu mjesta a ne da ube vrijeme i novac zbog administrativnih nedostataka, svaka cast ministarstvu na ovom dobro odradjenom poslu
Odlično, olakšavajuća okolnost posebno za sve građane koji su poslom vezani za inostranstvo
u italiji jos nije nista stupilo na snagu jer su meni licno neki dan oduzeli bosansku vozacku i jedina nacin je ponove polagat sve iz pocetka
dobro vece svima mene samo interesuje kako mogu da prevedem vozacku dozvolu bosansku na njemacku a vozacku sam zavrsijo u bosni 2003 stalni boravak mije u njemackoj unapred hvala
jel zna netko jel taj zakon stupio na snagu i sta treba sve za zamjenu...
i ja sam isto to probao i nisam uspio jer kazu da se nemoze sabahudine ako si ti to uspio javi nam sta i kako ili bilo tko drugi,jer ovi rekose da se sve to mora ponovo polagat.
zakon je vec poceo da se primjenjuje,ja sam prije par dana moju vozacku zamjenio. treba samo imati pasos biometrishe foto i vozacku da bi je kopirali.ceka se 3 do 4 sedmice,po dolasku po njemacku vozacku bosansku moras predati njima. i nema puno troskova uplati se samo 42,60 euro(PRIZNA SE SAMO B KATEGORIJA)
Ja zivim u Berlinu, i danas Sam zvao kazu da Jos Nije stupao.. Taj zakon. Pa bi voleo da zn kako Ste vi to uspjeli??? Posto meni kazu da moram tekst... Polagati.
Pa da li je se taj sporazum sada poceo primjenivati i za koje kategorije vazi?
imali neko nove informacije ako da neka javi,hvala- Pozdrav
zakon je vec poceo da se primjenjuje,ja sam prije par dana moju vozacku zamjenio. treba samo imati pasos biometrishe foto i vozacku da bi je kopirali.ceka se 3 do 4 sedmice,po dolasku po njemacku vozacku bosansku moras predati njima. i nema puno troskova uplati se samo 42,60 euro(PRIZNA SE SAMO B KATEGORIJA)
ja sam zvala svabsku vladu jer mene to bas zanima zbog muza dal mora da dalje uci i da placa il da priceka. nazalost jos nije podpisano rekli su mi ceka se jos
A zašto to BH vlasti rase parcijalno,zašto ne naprave sporazume sa svim evropskim zemljama,zašto to ne urade i sa Švedskom,jer u njoj ima više naših građana nego u Italiji.
U svakom slucaju ovo je jedan od velikih i znacajnih poslova koji je uradjen i koji treba nista drugo nego pohvaliti, pohvaliti one koji su najzasluzniji za sve sto je uradjeno kada je rijec o dokumentacijama i vozackim kartama, jer zaista je nezgodno bilo sto se tice ovoga rjesavati probleme u kojima smo se kao gradjani nalazili!
koji je ovo spas! pa vozacki je u njemackoj 4000 eura. ovo je stvarno super!
super, ionako je njemacka puna nasih ljudi, ovo ce im bar nesto olaksati !
Svaku pozitivnu stvar treba pohvaliti, pa tako i ovu ... svaka cast!
Ovim ce dosta biti olaksano osobama koje borave u inostranstvu.
Pijana semso, gurnem ti u debelo meso. :)