Komentari (137)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ovo je 5 korpus sacuvao od vandala i varvara kakve svijet jos nije vidio 646 dzamija plus tekije mesdzidi turbeta sve su srusili srpski fasisti sve i jedan znak islama su zgazili zbog cega.zbog deklaracije zbog svata ? od rusenja i urbicida i genocida jedino je gori njihov izgovor. prokleti bili stoko cetnicka !
Sve porusili a danas uz Allahovu pomoc ima mnogo vise dzamija nego sto je bilo. Sve vise i vise 🕌🕌🕌🕌🕌🕌🕌🕌🕌🕌🕌🕌🕌🕌🕌🕌
@zavrtak A vi sve nazadniji i nazadniji. Sta ti to govori?
predivno, fascinantno...ovdje bi i nevjernik poput mene smiraj i spokoj nasao
Arapi vas mrze kad vide da je napravljena dzamija od drvete, stidite se
jako bitna informacija...
Mashalla kako je samo ljepa pogotovo iz unutra.
prelijepo...ovo treba cuvati
Krajiska dzamija ljepota
Strasna stvar, i sa naslijednog i sa arhitektonsko-gradjevinskog aspekta.
Znam u jednom mijestu su srusili dzamiju iz 1500 i neke godine da bi napravili novu! Tako je to kad vladaju i odlucuju nesposobni i neskolovani!!
A čime su pričvrstili plastične oluke?
Kao katolik slazem se da treba sacuvati. Al treba znati da za vrijeme osmanskog carstva sve crkve u Hercegovini bile razrusene. Ne zelim vrijedjati il nesto slicno, samo kazem da je zalosno i da je moguce da se katolik diči dzamijama i muslimanima te se nadam da je to isto moguce i s muslimanske strane.
nemoj bolan da lazes pa kako te nije stid? Uzmi malo dokumente pa vidi kakav su status imali Franjevci i Bošnjaci katolici.
Takav da su morali opsluživati katolike iz Hrvatske, točnije Živogošća (kraj Makarske). Franjevci su u selu zvani kao Stričevi da ne bi bili pogubljeni,,, nije bas neki status. Molim te navedi jednu crkvu u Hercegovini koja je prezivjela? Zato molim Vas da se ne zavaravate
Kad Bilala oslobode iz tvorza izgradice novu ljepsu nego kralj Fahd😂
Nema što, džamija je prelijepa i jedinstvena. Ali mene zanima gdje nestadoše crkve što su ih, kao vlasnici Bužima, gradili hrvatski plemići Juraj Mikuličić, te Ivan i Petar Keglević?
Stjepan III: Fino da ti se sviđa ova građevina, a gdje nestadoše crkve koje su gradili hrvatski plemići? Sigurna sam da odgovor na to imaš ti :) .. Prosvijetli me, voljela bih znati
@Dugme Porušene od strane vaših predaka, a neke su pretvorene u džamije. Naprimjer u Cazinu su Turci župnu crkvu pretvorili u džamiju, a isto su učinili u Bihaću, Jezerskom, Mutniku itd. Ako re interesiraju detalji, pročitaj knjigu "Bihać i Bihaćka krajina" od hrvatskog povjesničara Radoslava Lopašića, koja je izdana davne 1890. godine
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
sreca pa se ovaj dragulj nalazi u buzimu, da se nalazi na teritoriji genocidne tvorevina onda bi definitivno bila srusena u ratu
Interesantno. Lijepa prica. Samo vidim puno el. kablova. Mislim da ju je tesko osigurati a da nije ogromna premija.
"...Kako bi spriječio daljnje eskalacije Vedžihi-paša je odlučio da ih 'nagradi' džamijom", priča za naš portal Emin ef. Grošić, .." Isto kao i danas, da bi sprijecili eskalacije prave narodu dzamije.
a vladarima zgrade
Ubila se za sušit meso😂🐷🐽
covjece,pa ovo je savrseno