|

Druženje kod reisa Kavazovića uz kafu i baklavu, među gostima i Sulejman Al Shiddi

Druženje kod reisa Kavazovića uz kafu i baklavu, među gostima i Sulejman Al Shiddi
193
D. Be.
11.8.2019. u 10:42
142
komentara
193

dijeljenja
1/10 Foto: D. S./Klix.ba
2/10 Foto: D. S./Klix.ba
3/10 Foto: D. S./Klix.ba
4/10 Foto: D. S./Klix.ba
5/10 Foto: D. S./Klix.ba
6/10 Foto: D. S./Klix.ba
7/10 Foto: D. S./Klix.ba
8/10 Foto: D. S./Klix.ba
9/10 Foto: D. S./Klix.ba
10/10 Foto: D. S./Klix.ba
U svečanom salonu u Kancelariji reisu-l-uleme Islamske zajednice u BiH Husefina ef. Kavazovića jutros je upriličeno tradicionalno čestitanje Bajrama.
Bajramskom druženju uz kafu, sok i baklavu prisustvovali su, između ostalih, predsjednik Bošnjačkog pokreta Sejfudin Tokić, profesor Senadin Lavić, predsjednik Kruga 99 Adil Kulenović, akademik, reditelj i knjževnik Gradimir Gojer i Sulejman Al Shiddi, vlasnik istoimene kompanije.


Efendija Kavazović je na jutrošnjoj bajramskoj hutbi, između ostalog, iskoristio priliku i da osudi "zlonamjerne riječi kojima se nastoji širiti laž o bh. muslimanima, o narodu kojeg su držali u logorima mjesecima i godinama i nad kojim su počinjeni strašni zločini i genocid, naglašavajući kako se muslimani u BiH nikada nisu bojali istine o sebi niti će ikada pokleknuti pred zlom niti mu povlađivati."Najmlađi su od domaćina dobili tradicionalnu bajram-banku, a uz Huseina ef. Kavazovića domaćin tradicionalnog čestitanja bio je sarajevski muftija Enes ef. Ljevaković.

Večeras će u u haremu Careve džamije biti upriličen i bajramski prijem za zvanice kod reisa Kavazovića na kojem se očekuje veliki broj domaćih političara, vjerskih dužnosnika, osoba iz javnog života te predstavnika stranih zemalja.
Prijavi grešku


Komentari (142)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...