Okončana 5. škola novinarstva
0

Druženje i učenje studenata iz BiH koji dijele istu strast

D. Hadžić
Foto: Sarajevo-x.com
Nakon učenja uslijedila je zabava (Foto: Sarajevo-x.com)
Svečanom dodjelom diploma i velikom feštom u restoranu Fellini, u Sarajevu je okončana peta po redu škola medijske etike u organizaciji Vijeća za štampu Bosne i Hercegovine.

Diplome polaznicima petodnevne radionice na kojoj je učestvovalo oko 40 studenata novinarstva sa sva četiri fakulteta u Bosni i Hercegovini, dodijelio je predsjednik skupštine Vijeća za štampu Erbein Rešidbegović. Učesnici škole uspjeli su tokom večere iznenaditi direktoricu Vijeća za štampu BiH i voditeljicu škole Ljiljanu Zurovac poklonivši joj tokom večeri pregršt omiljenog cvijeća.

Svečarsku atmosferu muzikom je zagrijala Irina Kapetanović i njen pratilac na gitari sa zaista šarolikim repertoarom.

Na školi su predavali eminentni gosti, Flip Voets, Ombudsman za medije i generalni sekretar Flamanskog Vijeća za štampu Belgije, te Manfred Protze, predsjedavajući Vijeća za štempu Njemačke. Od domaćih snaga studente su kroz razne oblasti novinarskog novinarske približili profesor Enes Osmančević i prof. dr. Nada Ler-Sofronić, inače članovi Žalbene komisije Vijeća za štampu, Glavni urednik našeg portala Faruk Borić, inače predsjednik Upravnog odbora Vijeća za štampu, zatim iskusni novinarski vukovi Boro Kontić, Zekerijah Smajić i sama direktorica Ljiljana Zurovac, zatim asistentica na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu Lejla Turčilo, i mnogi drugi.

Studenti i studentice su pokazali, kako je rekla i sama direktorica Zurovac, iznimno znanje i agilnost tokom škole na kojoj su studenti sa fakulteta iz različitih krajeva Bosne i Hercegovine imale jednu od rijetkih prilika da se upoznaju i druže.

Sudeći po fotografijama studenti su se kvalitetno proveli.