Druženja, igre i radionice za djecu tokom zimskog raspusta

Piše: N. Grabovica/Klix.ba
4.1.2013. u 15:45
97
6
Druženja, igre i radionice za djecu tokom zimskog raspusta
97
1/5 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
2/5 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
3/5 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
4/5 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
5/5 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
JU Biblioteke Sarajevo tokom mjeseca januara organizuje projekt pod nazivom "Zimski raspust u biblioteci".
Učenici osnovnih škola sa područja Kantona Sarajevo svakog ponedjeljka, srijede i petka tokom zimskog raspusta imat će priliku da se u prostorijama biblioteke u Radićevoj ulici igraju, druže i pričaju priče.

Kako nam je kazala bibliotekarka Suzana Dedić, sve su ovo aktivnosti koje organizuju tokom cijele školske godine, s tim da su sada odlučili da i tokom zimskog raspusta omoguće djeci neke zanimljive sadržaje.

"Ponedjeljkom ćemo organizovati pričaonicu u dva termina, gdje ćemo djeci pričati razne zanimljive priče, srijedom imamo termine za igru Čovječe ne ljuti se, dok je petak rezervisan za kreativne radionice. Projekt je zamišljen s ciljem da djeca dođu u biblioteku i da pokažemo da biblioteka nije mjesto gdje se mogu samo posuditi knjige. Osim toga, želimo djecu skloniti s ulice i omogućiti im ugodno druženje tokom zimskog raspusta u pauzama klizanja i skijanja", ističe Dedić.

Svi termini počinju u 14 sati, a Dedić je dodala i da su sva djeca dobro došla, nije potrebna posebna najava, osim za veće grupe. Djeca predškolskog uzrasta mogu doći uz pratnju roditelja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (6)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: