Da vam ne bude dosadno
97

Druženja, igre i radionice za djecu tokom zimskog raspusta

Piše: N. Grabovica
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba (Foto: N. G./Klix.ba)
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
JU Biblioteke Sarajevo tokom mjeseca januara organizuje projekt pod nazivom "Zimski raspust u biblioteci".

Učenici osnovnih škola sa područja Kantona Sarajevo svakog ponedjeljka, srijede i petka tokom zimskog raspusta imat će priliku da se u prostorijama biblioteke u Radićevoj ulici igraju, druže i pričaju priče.

Kako nam je kazala bibliotekarka Suzana Dedić, sve su ovo aktivnosti koje organizuju tokom cijele školske godine, s tim da su sada odlučili da i tokom zimskog raspusta omoguće djeci neke zanimljive sadržaje.

"Ponedjeljkom ćemo organizovati pričaonicu u dva termina, gdje ćemo djeci pričati razne zanimljive priče, srijedom imamo termine za igru Čovječe ne ljuti se, dok je petak rezervisan za kreativne radionice. Projekt je zamišljen s ciljem da djeca dođu u biblioteku i da pokažemo da biblioteka nije mjesto gdje se mogu samo posuditi knjige. Osim toga, želimo djecu skloniti s ulice i omogućiti im ugodno druženje tokom zimskog raspusta u pauzama klizanja i skijanja", ističe Dedić.

Svi termini počinju u 14 sati, a Dedić je dodala i da su sva djeca dobro došla, nije potrebna posebna najava, osim za veće grupe. Djeca predškolskog uzrasta mogu doći uz pratnju roditelja.