{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Drugi sastanak Mreže za reformu javne upravne

Klix.ba
24.1.2015. u 16:05
0
4
Drugi sastanak Mreže za reformu javne upravne
0
Drugi sastanak Mreže za reformu javne upravne
U organizaciji Regionalne škole za javnu upravu (ReSPA), u ponedjeljak i utorak 26. i 27. januara u hotelu Evropa u Sarajevu bit će održan drugi sastanak mreže za reformu javne uprave.
Učesnici sastanka su članice ReSPA-e, a gavni cilj Mreže za RJU je razmjena iskustava i praksi usmjerenih ka olakšavanju procesa razvoja i implementacije strategija reforme javne uprave i njihove veze sa značajnim strateškim dokumentima koji se odnose na RJU, razvijenih u okviru IPA II i Strategije za jugoistočnu Evropu 2020.

Uvodničari Drugog sastanka PAR mreže bit će državna koordinatorica za reformu javne uprave BiH Semiha Borovac i direktor ReSPA-e Suad Musić.

Očekivani rezultati su dijeljenje informacija, najboljih praksi, zajedničkih izazova i naučenih lekcija, olakšavajući pri tome aktivnosti u RJU na praktičnom nivou. Dodatno, za očekivati je da će sastanak identificirati kako ReSPA može najbolje podržati aktivnosti mreže koje se odnose na primjenu rezultata regionalne komparativne studije o metodologiji strategija RJU; kao i to kako regionalna saradnja koju vodi ReSPA može upotpuniti aktivnosti zemalja usmjerenih na dostignuća u Dimenziji ″Efektivne javne usluge″ u Strategiji za jugoistočnu Evropu 2020.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: