{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Drugačiji izvještaj EK-a nismo mogli ni očekivati"

F
10.11.2010. u 13:24
0
6
"Drugačiji izvještaj EK-a nismo mogli ni očekivati"
0
"Drugačiji izvještaj EK-a nismo mogli ni očekivati"
Asim Sarajlić (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Zamjenik predsjednika Stranke demokratske akcije Asim Sarajlić je danas u Sarajevu, upitan da prokomentira izvještaj Evropske komisije o napretku BiH, kazao da drugačiji izvještaj se nije mogao ni očekivati, s obzirom na neispunjenje određenih obaveza u proteklom mandatnom periodu, prvenstveno protekle dvije godine.
"Mislim da će novi Parlament i nova politička većina na državnom nivou imati puni kapacitet i, naravno, odgovornost. Ovo je zaista jedna oštra poruka novoj parlamentarnoj većini da se okrene zadacima i projeciranju zajedničke budućnosti u BiH", kazao je Sarajlić novinarima.

Upitan ima li odgovornosti SDA zbog ovakvog izvještaja, Sarajlić je rekao da "ima odgovornosti svih nas".

"Naravno, SDA ima i svoj dio odgovornosti, s obzirom na to koliki nivo vlasti obnaša u Vijeću ministara i u Parlamentu BiH. Ali odgovornost je na svim domaćim liderima", kazao je on.

Bosna i Hercegovina je u proteklih godinu dana postigla ograničen napredak na svom evropskom putu, osim u oblastima vezanim za liberalizaciju viznog režima, izjavio je jučer u Sarajevu direktor za politiku proširenja i komunikacije u Generalnoj direkciji za proširenje Dimitris Kourkoulas, nakon što je novi godišnji izvještaj o napretku predao predsjedavajućem Vijeća ministara BiH Nikoli Špiriću.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: