Komentari (142)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
A zasto bas na dejtonske postavke? Mi Bosanci i Hercegovci, koji nemamo rezervnu domovinu, bismo se vratili na postavke ZAVNOBiH-a.
Ne zelim da se vracam na bilo koji oblik retrogradnih ustava, hoce Evropski gradjanski ustav, jedan covjek-jedan glas
@Tananariva zato sto su oni(srbi i hrvati) etnicki ocistili teritorije uz pomoz MZ i zee da to zadrze BiH iz ZAVNOBiHa im ne pase jer onda nemaju prostora za manevrisanje prema odcjepljenju i palestinizaciji bosnjaka,upamtite bosnjaci ovo sto se desava u gazi sprema se nama po drugi put na isti nacin od istih aktera ko to ne vjeruje je naivan ili budala
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
Zuri se i Hrvatima i Srbima da rasture BiH. Drazen se napeo ko zaba, iz peta izvlaci gluposti, sav je pomodrio od muke... Znaci, Hrvati ne zele da budu preglasani, Srbi ne zele da budu preglasani, ali im je potpuno u redu da preglasaju narod koji je u stvarnosti vecina :)
Zato sto misle da si niza vrsta, to ti je sustina fasizma dobro jutro
Jel ovo legitimno usuglaseno?
Konaković od pola noći nije mogao spavati (kao djeca kad trebaju sutra na ekskurziju) u silnoj želji da svom Poglavniku podari Vukoju u U. Sud. I izjalovilo se zbog Dodika. Ali će Dritko inisistirati kod svih predstavnika MZ da se ugroženim Kroatima što prije dadne Vukoja i Izborni zakon.
Drazene temeljne postavke gradjana Republike bIH su postavljene u Ustavu Republike bIH a ne u genocidom nametnutom DMS, nametnutom od strane 2 UZP-a i veleizdajnika. Potpisnici Okvirnog mirovnog sporazuma za BIH, su prekršili članove 5. i 154. Ustava Republike BiH, koji glase: Član 5. Teritorija Republike Bosne i Hercgovine je jedinstvena i nedjeljiva.
Član 154. Neprikosnoveno je i neotuđivao pravo i dužnost građana, naroda Bosne i Hercogovine i pripadnika drugih naroda koji u njoj žive da štite i brane slobodu, nezavisnost, suverenilet, taritorijnlni integritet i cjelokupnost i Ustavom utvrđeno uređenje Republike.
Na koje postavke bi se, Barbariću trebalo vratiti da su kojim slučajem Hrvati ili Srbi većinski narod u BiH? #pitamza jarana
Teško pitanje jer odgovor nije isti, dakle da su Srbi većinski narod kao što su bili u Jugi, oni bi pokušali provesti ono što su pokušali u Jugi, znamo kako je to prošlo, a Hrvati bi proveli ono što su proveli u Hrvatskoj i top znamo kako je prošlo, pa ti biraj.
pustite miloradu i čovi što god hoće nek urede kako hoće, ali budite spremni na novu agresiju na bih, jer oni neće poštovati ništa što je ikad dogovoreno i ugovoreno i što će biti dogovoreno i ugovoreno.
Da Bosna nema ovakve susjede koji žele da je raskomadaju ne bi bio nikakav problem federacija sa 3 entiteta i jednim predsjednikom države i to bi bilo najefikasnije rješenje, ali na Balkanu takva Bosna ne bi sastavila 3 dana...
A kako bi to susjedi raskomadali državu ako bi svi njeni narodi i građani bili zadovoljni tom državom, kako susjedi ne raskomadaju Belgiju ili Švicarsku.
Golemooooo
Sad vam je prilika dok imate Š(m)ita i trojku.
ILI konstitutivnost ILI dvojno državljanstvo sa Hrvatskom i Srbijom. Jedno i drugo ne može funkcionisati. Hrvati u BiH kojih je 12% su državljani EU, konstititivni u BiH i u Hrvatskoj, imaju dupla biračka prava u BiH i u Hrvatskoj, izbjegavanje pravosuđa, deset puta više vlasti od Bošnjaka u BiH i vlast u Hrvatskoj. Pa jel to pravedno?
Bosnjaka i Bosanaca je 70%, nije to "diktatura" vecine, vec logika vecine. Neka Srbi i Hrvati predlazu neke politicke ideje o vezi razvoju pa i Bosnjaci i Bosanci ce glasati za njih. sve ostalo je age of empire
Tko si bre sad pa ti?
Ne postoji ni jedna politicka partija, politicki stav ili nesto slicno koji za sebe moze reci da predstavlja 100% od nekog naroda zato sto svaki pojedinac ili gradjanin ima svoj politicki stav. Ova dominacija, unistavanje demokratije, i nasilno trpanje gradjana u 3 i vise torova od strane tkz narodnih partija traje od 90-tih do danas. Jasno je da je ta podjela vise izraz politickog interesa Srbije i Hrvatske a politickog umrtvljavanja BiH
Reset?! OK! Ali vratite i pare od kladionica što vam je Dayton omogućio da ih zaradite!
Ovaj sam sebe ne razumije.U jednoj državi,jedna je nacija,naroda ili etnosa može biti koliko hoćeš.Rođenjem svaki čovjek postaje suveren i državotvoran.U Francuskoj su svi jednaki a ima etnosa koliko hoćeš,svi su Francuzi.
Pitanje za uredništvo klixa....ZAŠTO MI JE OBRISAN KOMENTAR GDJE SAM PITAO ČITATELJE KLIXA...DA LI NETKO DA SIGURNOŠĆU MOŽE DA MI POTVRDI KOJI JE POSTOTAK HRVATSKOG PUĆANSTVA U BIH????? ZAŠTO??? JESAM LI KOGA UVRIJEDIO?