Zastrašivanje
12

Drašku Stanivukoviću stigla kazna od 1.500 KM zbog učešća na protestima u Banjoj Luci

Klix.ba
Vijećnik u Skupštini grada Banja Luka Draško Stanivuković dobio je krivičnu prijavu prema kojoj bi trebao platiti 1.500 KM ili odslužiti zatvorsku kaznu, a zbog toga što je navodno tokom mirnih protesta 20. septembra ove godine u Banjoj Luci podstrekavao sudionike da krenu na zgradu Vlade Republike Srpske.

Nakon saslušanja u Policijskoj upravi Banja Luka, Stanivuković je odbio potpisati zapisnik i preuzeti prekršajni nalog jer nije tačno da je tokom šetnje građana od Trga Krajine do zgrade Vlade u Banjoj Luci ijednim svojim gestom izazivao nerede.   "Ovo je još jedan od pokušaja zastrašivanja koji i mene i sve koji se bore protiv neracionalnog trošenja narodnog novca, kupnje skupih automobila i uopće nepravde u našem društvu čine da budemo još odlučniji, još istrajniji i još oštriji", rekao je Stanivuković.   On je dodao da kao građanin i izabrani predstavnik građana poštuje sve institucije Republike Srpske i da nikada ni u jednoj svojoj aktivnosti nije imao rušilačke namjere i da to mogu potvrditi mnogobrojni građani koji su u svemu ovom sudjelovali.

  "Tog 20. septembra, krajnje demokratski i slobodno, bio sam samo jedan od oko hiljadu građana koji su došli na proteste, ali i onih šest i pol hiljada građana koji su ranije potpisali peticiju i rekli dosta nesavjesnom ponašanju izabranih predstavnika vlasti", istaknuo je Stanivuković.   On je dodao da unatoč najboljim namjerama koje ima u svom političko-građanskom djelovanju najnovija krivična prijava samo jedan u nizu pokušaja zastrašivanja njega i ljudi koji krivična njegov rad.