Narodna skupština
32

Draško Stanivuković nije htio staviti masku, vladajuća koalicija napustila sjednicu

D. Be.
Foto: RTRS
Foto: RTRS
Poslanici vladajuće koalicije u RS-u napustili su posebnu sjednicu Narodne skupštine, nakon što poslanici opozicije ni nakon upozorenja stručnjaka nisu htjeli staviti zaštitne maske.

Nakon upozorenja poslanika i direktora UKC-a RS Vlade Đajića, da poslanici moraju pravilno stavITI maske, pojedini opozicionari nisu htjeli to ispoštovati tvrdeći da maske nisu zaštita.

Nebojša Vukanović je rekao da se osjeća kao pas s brnjicom, ali je ipak stavio masku prilikom izlaganja, dok Miladin Stanić i Draško Stanivuković nisu htjeli staviti maske, govoreći da je nije imao ni premijer.

"Ako je bilo grešaka, dajte da to ispravimo i poštujemo upozorenja medicinskih radinika", rekao je predsjednik NSRS-a Nedeljko Čubrilović, upozoravajući poslanike.

Nakon što Stanivuković nije htio da stavi masku tokom diskusije govoreći da prvo kazne Košarca i one koji ih nisu nosili ranije, poslanici su počeli da napuštaju salu, prenosi Srpskainfo.

"Tako je, izađite, kad vi izađete, ja ću staviti masku", rekao je Stanivuković i tada vratio masku na lice.

Poslanici raspravljaju skoro tri sata, a tek su nedavno prešli na prvu tačku dnevnog reda, odnosno na ukidanje vanrednog stanja.