{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dramatično u Tuzlanskom kantonu: Evakuacija stanovništva u pojedinim općinama

5.8.2014. u 21:56
783
82
Dramatično u Tuzlanskom kantonu: Evakuacija stanovništva u pojedinim općinama
783
Nevrijeme popraćeno jakim pljuskovima pogodilo je i Tuzlanski kanton. Kiša pada istim intenzitetom i dalje, a iz kantonalne uprave Civilne zaštite kažu da se tokom noći može očekivati usložnjavanje situacije.
U općini Lukavac je najteža situacija u mjestima Orahovica, Turija, Prokosovići i gradu Lukavcu gdje ima nekoliko poplavljenih stambenih objekata. Vatrogasci ispumpavaju vodu iz podrumskih prostorija zgrada. Ekipe civilne zaštite su na terenu i zajedno sa drugim komunalnim službama bore se kako bi zaštitili ljude i materijalna dobra.

U općini Srebrenik vatrogasci vrše evakuacije ljudi, a sprovodi se i akcija spašavanja troje djece kod potoka u Delićima.

Ukoliko kiša nastavi padati ovim intenzitetom, očekuje se stanje gore nego u prošlim poplavama, kažu iz Civilne zaštite TK-a.

Poplavljeno je na desetine stambenih objekata, a najteža situacija je u Bjelavama, Lukama, Centru. Za sat vremena se očekuju da će kompletna Špionica biti pod vodom.

Na području općine Banovići su se izlili lokalni potoci, a najteža situacija je u MZ Pribitkovići u kojoj ima nekoliko poplavljenih stambenih objekata, aktivirana su dva klizišta i odneseni mostovi na potocima čime su pojedina domaćinstva odsječena sa komunikacijom.

Također, lokalni potoci su se izlili u Banović Selu, Repniku, Mrljevićima, Brezovače, Mačkovca gdje ima poplavljenih stambenih objekata i urušenih mostova.

U općini Gračanica je najteža situacija u naselju Centar-Orahovica gdje je poplavljeno 50-60 stambenih objekata od lokalnih potoka. U prekidu je bio i saobraćaj na magistralnom putu M-18, a vozila su preusmjeravana preko regionalnog puta Orahovica- Srebrenik, navodi se u izvještaju kantonalne uprave Civilne zaštite Tulanskog kantona.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: