{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Drama bh. i srbijanskih građevinara u Sočiju: MVP čeka informacije iz ambasade u Moskvi

A
21.1.2014. u 11:55
1
6
Drama bh. i srbijanskih građevinara u Sočiju: MVP čeka informacije iz ambasade u Moskvi
1
Drama bh. i srbijanskih građevinara u Sočiju: MVP čeka informacije iz ambasade u Moskvi
Foto: AFP
Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine (MVPBiH) u kontaktu je sa ambasadom BiH u Rusiji u vezi sa prevozom radnika iz BiH, koji su u Sočiju boravili bez radne dozvole, a koji trebaju danas biti prebačeni charter letom Vlade Srbije u Beograd zajedno sa radnicima iz Srbije.
Vlada Srbije odlučila je da danas chater letom iz Sochija u Srbiju hitno bude prebačeno više od sto radnika koji u Rusiji borave bez radne dozvole, među kojima se nalazi blizu 20 državljana BiH.

MVPBiH će tokom dana imati više informacija iz ambasade BiH u Rusiji u vezi s problemom ovih radnika, potvrdio je načelnik Ureda za odnose s javnošću MVPBiH Nebojša Regoje. Prije nego što dobije odgovarajuće informacije iz ambasade BiH u Rusiji, Regoje je kazao kako ne može detaljnije govoriti o ovom problemu.  

Telefonskim putem Anadolija je kontaktirala i ambasadu BiH u Rusiji, iz koje je rečeno da ne mogu dati podatke medijima, prije nego što ih pošalju u MVPBiH. 

Građevinari iz BiH i Srbije privedeni su u petak, u okviru kontrole ruske Federalne migracione službe, koje se provode povodom predstojećih Zimskih olimpijskih igara u Sočiju, jer su radili bez radne dozvole, odnosno “nacrno“. Njima je istekla turistička viza, koja važi mjesec dana, a za obavljene poslove nisu primili ni platu, prenose srbijanski mediji.

Avion "Air Serbia"  bi trebao poletjeti iz Beograda za Soči oko 15 sati.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: