|

Drama bh. i srbijanskih građevinara u Sočiju: MVP čeka informacije iz ambasade u Moskvi

Drama bh. i srbijanskih građevinara u Sočiju: MVP čeka informacije iz ambasade u Moskvi
1
A
Anadolija
21.1.2014. u 11:55
6
komentara
1

dijeljenja
Drama bh. i srbijanskih građevinara u Sočiju: MVP čeka informacije iz ambasade u Moskvi Foto: AFP
Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine (MVPBiH) u kontaktu je sa ambasadom BiH u Rusiji u vezi sa prevozom radnika iz BiH, koji su u Sočiju boravili bez radne dozvole, a koji trebaju danas biti prebačeni charter letom Vlade Srbije u Beograd zajedno sa radnicima iz Srbije.
Vlada Srbije odlučila je da danas chater letom iz Sochija u Srbiju hitno bude prebačeno više od sto radnika koji u Rusiji borave bez radne dozvole, među kojima se nalazi blizu 20 državljana BiH.

MVPBiH će tokom dana imati više informacija iz ambasade BiH u Rusiji u vezi s problemom ovih radnika, potvrdio je načelnik Ureda za odnose s javnošću MVPBiH Nebojša Regoje. Prije nego što dobije odgovarajuće informacije iz ambasade BiH u Rusiji, Regoje je kazao kako ne može detaljnije govoriti o ovom problemu.  

Telefonskim putem Anadolija je kontaktirala i ambasadu BiH u Rusiji, iz koje je rečeno da ne mogu dati podatke medijima, prije nego što ih pošalju u MVPBiH. 

Građevinari iz BiH i Srbije privedeni su u petak, u okviru kontrole ruske Federalne migracione službe, koje se provode povodom predstojećih Zimskih olimpijskih igara u Sočiju, jer su radili bez radne dozvole, odnosno “nacrno“. Njima je istekla turistička viza, koja važi mjesec dana, a za obavljene poslove nisu primili ni platu, prenose srbijanski mediji.

Avion "Air Serbia"  bi trebao poletjeti iz Beograda za Soči oko 15 sati.
Prijavi grešku


Komentari (6)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...