|

Dragičević u Banjoj Luci pročitao zahtjeve, policija upozoravala građane da se sklone

Dragičević u Banjoj Luci pročitao zahtjeve, policija upozoravala građane da se sklone
1
Piše: A. Z.
29.12.2018. u 18:38
182
komentara
1

dijeljenja
1/12 Foto: M.D./Klix.ba
2/12 Foto: M.D./Klix.ba
3/12 Foto: M.D./Klix.ba
4/12 Foto: M.D./Klix.ba
5/12 Foto: M.D./Klix.ba
6/12 Foto: M.D./Klix.ba
7/12 Foto: M.D./Klix.ba
8/12 Foto: M.D./Klix.ba
9/12 Foto: M.D./Klix.ba
10/12 Foto: M.D./Klix.ba
11/12 Foto: M.D./Klix.ba
12/12 Foto: M.D./Klix.ba
Veliki broj članova grupe "Pravda za Davida" i večeras se okupilo u centru Banje Luke, a prisutne su bile i jake policijske snage. Davor Dragičević je pred okupljenima ponovio zahtjeve koje je danas objavio na Facebook stranici "Pravda za Davida", a policija je putem megafona upozoravala građane da se sklone s Trga Krajine.
"Ako treba dat ću svoj život za Davida i ljude koji stoje iza mene i mog sina. Mir i dostojanstvo smo pokazali svima, a jedino što smo dobili bilo je to da su 25. decembra pokušali da nas ubiju i unište. Cijeli svijet je vidio prekomjernu upotrebu sile. Oprosta i zaborava nema, jedino što mi preostaje je da idem do kraja", poručio je Dragičević i ponovio da je rok za ispunjenje njegovih zahtjeva 30. decembar do 18 sati.

U trenucima kad je policija pokušavala prekinuti Dragičevićevo obraćanja upozorenjima putem megafona, građani su uzvikivali "ubice, ubice" i "pravda za Davida".

Nakon obraćanja na Trgu Krajine građani su proteste nastavili šetnjom ulicama Banje Luke pjevajući pjesmu "Klinac u getu" i uzvikujući "uhapsite ubice", "Lukaču, ostavka" i "Lukaču, ubice".

Podsjećamo, Dragičević je danas putem Facebooka iznio zahtjev za ostavkom Dragana Lukača, ministra unutrašnjih poslova RS, Darka Ilića, načelnika uprave za organizovani kriminal, Darka Ćuluma, direktora policije RS, Željka Karana, patologa i načelnika zavoda za sudsku medicinu RS te tužitelja Želimira Lepira i Dalibora Vreće. Također, tražio je da se uhapse Filip Ćulum, Đorđe Rađen, Zoran Bošnjak, Mikica Marjanac, Siniša Kojdić i inspektor Bojan Karanović.

Ukoliko njegovi zahtjevi ne budu ispunjeni u datom roku, Dragičević je poručio da neće otići s Trga Krajine.
Prijavi grešku


Komentari (182)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...