|

Dragičević iznio zahtjeve: Podnesite ostavke i uhapsite odgovorne, inače ne odgovaramo za posljedice

Dragičević iznio zahtjeve: Podnesite ostavke i uhapsite odgovorne, inače ne odgovaramo za posljedice
721
Klix.ba
29.12.2018. u 14:35
215
komentara
721

dijeljenja
Dragičević iznio zahtjeve: Podnesite ostavke i uhapsite odgovorne, inače ne odgovaramo za posljedice Foto: E. M./Klix.ba
Davor Dragičević je pred proteste zakazane u nedjelju u Banjoj Luci saopćio spisak zahtjeva koji uključuju ostavku Dragana Lukača i hapšenje Filipa Ćuluma.
Dragičević je na zvaničnom Facebook profilu Pravda za Davida" iznio zahtjev za ostavkom Dragana Lukača, ministra unutrašnjih poslova RS, Darka Ilića, načelnika uprave za organizovani kriminal, Darka Ćuluma, direktora policije RS, Željka Karana, patologa i načelnika zavoda za sudsku medicinu RS te tužitelja Želimira Lepira i Dalibora Vreće.

"Zbog njihove upletenosti u nedopuštene radnje sprječavanja dokazivanja i zataškavanja ubistva mog sina Davida Dragičevića kako bi se na taj način zaštitile institucije RS. (...) U interesu građana insistirat ću da svi navedeni daju ostavke jer su ovo namjerno uradili kako bi ukrali vrijeme i pomogli ubicama. Ostavke zahtijevam zbog moralnih razloga, a njihovu krivičnu odgovornost će utvrditi Tužilastvo BiH. Da se do 30.12. do 18 sati, tj. do početka skupa 'Pravda za Davida', uhapse: Filip Ćulum, Đorđe Rađen, Zoran Bošnjak, Mikica Marjanac, Siniša Kojdić i inspektor Bojan Karanović", napisao je između ostalog otac Davida Dragičevića.

Njegovim zahtjevima rok ispunjenja je, kako kaže, 30.12., nedjelja, do 18 sati.

"Ne budu li ispunjeni ovi naši zahtjevi, mi ne odlazimo sa trga Davida Dragičevića, i za sve ostalo šta se bude događalo poslije tog momenta isključivu odgovornost snosit će Milorad Dodik, Željka Cvijanović, svi pripadnici MUP-a RS i Tuzilaštvo RS", kazao je Dragičević između ostalog.

Podsjećamo, grupa "Pravda za Davida“ je uputila zvanični zahtjev za odobrenje velikog skupa u nedjelju, 30. decembra, a konačnu riječ da li će biti odobren dat će grad Banja Luka, odnosno policija.
Prijavi grešku


Komentari (215)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...