Narušeni odnosi u Trojci
34

Dragan Stevanović podnosi ostavku na funkciji dopredsjedavajućeg Gradskog vijeća Sarajeva

B. R.
Dragan Stevanović, dopredsjedavajući Gradskog vijeća Sarajeva (Foto: T. S./Klix.ba)
Dragan Stevanović, dopredsjedavajući Gradskog vijeća Sarajeva (Foto: T. S./Klix.ba)
Dragan Stevanović (SDP) će podnijeti ostavku na funkciji dopredsjedavajućeg Gradskog vijeća Sarajeva. U izjavi za Klix.ba je objasnio zašto to namjerava učiniti te se osvrnuo na odnose unutar Trojke (SDP, NiP, NS).

Poručio je da je vjeruje u one koji bi trebali provesti program Trojke u Sarajevu.

"Upravo sam pred Vijećnicom i želim da podnesem ostavku. Ne vjerujem u ljude koji bi program Trojke trebali da provedu u gradu i općinama. Međutim, i dalje čvrsto vjerujem u mudrost političkih rukovodstava sve tri stranke da će iznijeti ovaj projekat", rekao je.

Pitali smo ga da li je odluka da podnese ostavku posljedica onoga što je uslijedilo nakon što je NiP inicirao opoziv načelnika općine Centar Srđana Mandića (NS).

"Naravno. Ne možete sarađivati s ljudima koji vas stalno lažu i rade vam iza leđa. Nikada nisam radio ono u što ne vjerujem", poručio je Stevanović.

Također smo ga pitali da li su ono što NiP javno navodi kao razlozima za opoziv načelnika stvarni razlozi ili su oni mnogo dublji.

"Nisu to stvarni razlozi. NiP je samo mjesec dana prije toga glasao za načelnikov izvještaj. Vjerovatno tada nisu imali dovoljno ruku za to što rade. Ne branim Mandića. Ima svojih mana i grešaka, ali koalicioni odnosi se ne grade na ovakav način - iza leđa koalicionih partnera s političkim protivnicima, a to ovi ljudi ne znaju. Nijedna koalicija ne može opstati na takav način", konstatirao je.

Govoreći o tome da li će se ova dešavanja odraziti na Vladu Kantona Sarajevo koju predvode stranke Trojke, kazao je da misli da je politička mudrost rukovodstava ovih stranaka veća od, kako je izjavio, političkog diletantizma "picopjevaca" po općinama koji ne razumiju šta je stvarna politika.