Jesenji radovi
541

Dragan Mektić aktivan na Twitteru: Ja sam čovjek sa sela i tamo znam sve raditi

M. A.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Dragan Mektić, još uvijek aktuelni ministar sigurnosti BiH, na svom Twitter nalogu svakodnevno informiše pratioce o svojim aktivnostima, a nedavno je objavio fotografiju na kojoj je prikazan kako radi na selu.
Naime, na fotografiji se vidi Dragan Mektić u nešto opuštenijem izdanju s loncem u ruci i gumenim čizmama na nogama kako se šeta svojim dvorištem.

"Jesenji radovi na selu. Ja je lično radio, ja sam čovjek sa sela i tamo znam sve raditi", ukratko je objasnio Mektić na Twitteru.

Interesantno je da ovo nije prvi slučaj da se političari iz manjeg bh. entiteta fotografiraju na selu. Nikola Špirić, član SNSD-a, prije dvije godine objavio je seriju fotografija na kojima se vidi kako go do pojasa skuplja izvađeni krompir, a na kraju je taj materijal završio i u vremenskoj prognozi Javnog radio-televizijskog servisa Republike Srpske (RTRS).

Špirić je upravo poslužio kao inspiracija jednom od pratilaca Dragana Mektića koji je ukratko prokomentirao njegovu najnoviju fotografiju riječima: "Zovi Špirića da ti objasni oko krompira, jer on je stručnjak u uzgoju."