Predizborna kampanja
93

Dragan Čović u Njemačkoj: Hrvati će nastaviti da budu predvodnici evropskog puta BiH

Klix.ba
Član Predsjedništva BiH i lider HDZ-a Dragan Čović boravio je u posjeti zajednici Hrvata Bosne i Hercegovine u Saveznoj Republici Njemačkoj.

Čović je u subotu navečer u Berlinu održao niz sastanak s predstavnicima hrvatskih udruženja i Hrvatske katoličke misije u Berlinu.

Član Predsjedništva BiH je upoznao delegacije s trenutnom političkom situacijom u domovini, te se također razgovaralo i o životu i djelovanju hrvatskih udruženja u SR Njemačkoj. Nakon toga, prisustvovao je tradicionalnoj manifestaciji "Hercegovačka večer".

Jutros je s delegacijom prisustvovao svetoj misi u katedrali u Frankfurtu, koju je predvodio župnik fra Željko Ćurković.

Nakon svete mise je prisustvovao tribini pod nazivom "BiH između evropskih integracija i državne krize“, gdje u svom izlaganju istaknuo da Hrvati BiH neće odustati od Ustavom zagarantirane jednakopravnosti i jednakosti s druga dva naroda.

Također je kazao kako će Hrvati Bosne i Hercegovine nastaviti biti predvodnici evropskog puta u domovini, jer taj put nema alternative.