BiH
26

Dragan Čović ličnost godine u izboru Nezavisnih novina

FENA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Predsjedniku HDZ-a Draganu Čoviću uručena je nagrada "Ličnost godine", na večerašnjoj 12. po redu, manifestaciji u organizaciji Nezavisnih novina.

Nagradu Čoviću dodjelio je premijer Srbije Aleksandar Vučić, kao prošlogodišnji dobitnik te nagrade Nezavisnih novina.

Predsjednik HDZ-a je, nakon dodjele nagrade, rekao da vjeruje u partnerski odnos političara u BiH jer ne vidi drugi put kako bi se napravilo nešto dobro za građane BiH.

Kazao je i da duboko vjeruje da BiH može preživjeti i ostvariti evropski put samo ako njena tri konstitutivna naroda i svi njeni građani budu jednakopravni na svakom njenom dijelu, a založio se i za partnerske odnose BiH sa susjedima.

Novčanu nagradu koju je dobio Čović je donirao za izgradnju kuća na klizištima pogođenim u području Tuzle.

Čitaoci Nezavisnih novina su odlučili da je najbolji ministar u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine Damir Hadžić. Najbolji ministar u Vladi Federaciji Bosne i Hercegovine je Adil Osmanović, dok je najbolji ministar u Vladi RS-a Zoran Tegeltija, ministar finansija.

Ovogodišnje priznanje za podvig godine za pokazanu hrabrost, posebno tokom majskih poplava u Doboju, dobili su članovi Rafting kluba "Una Aqua klub".

Čitaoci Nezavisnih novina su nagradu za privrednika godine, za izuzetne poslovne rezultate ove godine dodjelile generalnom direktoru "Tropik centra" Bojanu Risoviću. Novinarsku nagradu "Nikola Guzijan" urednički kolegijum "Nezavisnih novina" ove godine je dodjeli novinarki Euroblica Nedeljki Breberina.

Bivša visoka predstavnica Evropske unije za spoljnu politiku i sigurnost Catherine Ashton dobitnica je nagrade koju Nezavisne novine dodjeljuju za doprinos miru i stabilizaciji u regionu.

Manifestaciji Nezavisnih novina prisustvovali su brojni zvaničnici u BiH te predstavnici međunarodne zajednice, pojedinih ambasada i drugi.