{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dragan Čavić: Uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove je leglo kriminala

Piše: G. D./Klix.ba
16.4.2015. u 13:40
0
4
Dragan Čavić: Uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove je leglo kriminala
0
Dragan Čavić: Uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove je leglo kriminala
Dragan Čavić (Foto: Klix.ba)
Poslanik Narodnog demokratskog pokreta u NSRS Dragan Čavić rekao je da su opozicioni poslanici prije pet godina ukazivali na propuste u Zakonu o eksproprijaciji i da su odluke Ustavnog suda BiH u međuvremenu dokazale da su ti propusti postojali i da je apsurdno pet godina nakon toga mijenjati Zakon.
"Laici su prije pet godina znali da to nije dobro i da će pasti na sudu. Pet godina nakon upozoravanja sjetili su se da o tome govore. Prije pet godina je Ustavni sud to potvrdio, a mi se sada pravimo pametni", rekao je Čavić.

On je dodao da je Republička uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove leglo kriminala i da to, tvrdi Čavić, očigledno nikoga ne interesuje.

"Kada će biti procesuirane i završene istrage u vezi sa zemljištem Poljoprivredne škole? To zemljište je raznim mahinacijama došlo u ruke ljudi koji su veoma bliski političkom vrhu SNSD-a. Čak je i sud presudio u jednom slučaju, ali to niko ne provodi. Pa to je nevjerovatno! Prije tri godine sam podnio specijalnom tužiocu zahtjev da se uradi istraga u ovom predmetu. Do danas nisam dobio odgovor", istakao je Čavić.

Šta treba da se desi, pitao je Čavić, da vlast shvati da se to zemljište mora vratiti onome u čijem je vlasništvu.

"Po ovom pitanju se, da stvar bude apsurdnija, ne oglašavaju oni koji vode Banju Luku. Jednog dana će neko utvrditi pravu istinu. Ili ja ne govorim istinu i zbog toga treba da odgovaram ili je istina ovo što govorim i drugi treba da odgovaraju. Lako ćemo riješiti sitne slučajeve korupcije, ali kako ćemo riješiti sistemsku korupciju? A sistemka korupcija postoji onda kada politička struktura koja je na vlasti pravi zakone da neko ne bi odgovarao za ono što je u drugoj zemlji krivično djelo", tvrdi Čavić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: