Očuvanje okoliša
18

Dostava računa KJKP Toplane Sarajevo od sada i elektronskim putem

Klix.ba
Foto: E. H./Klix.ba
Foto: E. H./Klix.ba
KJKP Toplane Sarajevo d.o.o. je realizovalo Projekt "e-račun" kojim je omogućena dostava računa putem e-mail adrese svim zainteresiranim korisnicima koji se uspješno registruju putem web stranice, odnosno koji budu registrovani nakon podnošenja zahtjeva u jednom od centara za korisnike.

Smanjenjem broja odštampanih računa za centralno grijanje, koje dostavljaju svakog mjeseca, doprinijet će smanjenju negativnog utjecaja na okoliš u Kantonu Sarajevo.

"Dodatan doprinos Projektu daju svi naši korisnici koji putem elektronskih usluga banaka (internet ili mobilnog bankarstva) plaćaju naše račune, uključujući i korisnike usluga komercijalnih banaka uplatnica i e-režije", stoji u saopćenju Toplana.

Iz Toplana su kazali kako je korisnicima uz novembarski račun dostavljeno obavještenje o novoj usluzi sa zahtjevom za dostavu računa putem elektronske pošte čijim podnošenjem zainteresovani korisnici daju saglasnost da im se računi za centralno grijanje ubuduće dostavljaju isključivo u elektronskoj formi, putem e- mail adrese.

Korisnici koji imaju zaključen Ugovor o korištenju toplotne energije sa KJKP Toplane Sarajevo korištenje ove usluge mogu prijaviti i podnošenjem zahtjeva putem oficijelne web stranice preduzeća.